Иво Прокопиев: ДПС лъжат и манипулират по мой адрес

6494
Иво Прокопиев: ДПС лъжат и манипулират по мой адрес
Снимка: БГНЕС

"ДПС разпространяваха напълно невярна доктрина по време на цялата предизборна кампания, че едва ли не всичко е наред, че има едни лоши медии, един кръг и световна конспирация, която от 90-те години воюва с ДПС. Никой не воюва с тях”. Това каза в интервю бизнесменът Иво Прокопиев.

През миналата седмица председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и депутатът от партията Йордан Цонев многократно използваха “олигарх“, „медиен монополист“, „организирана престъпна група“, „НПО рекет“ от трибуната на парламента за създателя на „Капитал“ и „Дневник“ Иво Прокопиев. В отговор, тогава, бизнесменът публикува отворено писмо до лидера на ДПС.

Пред Нова телевизя Прокопиев коментира, че причина за атаките срещу него е независимостта на медиите, на които е създател. Той даде за пример делата, които се водят срещу него и към момента са приключили с оправдателна присъда.

"Това показва, че е било елемент на репресия, за да бъде запушена устата на независимите медии. Целта е медиите, които в дълги периоди бяха единствен опонент на този модел на управление, тяхната легитимност и влияние в обществото да бъде дискредитирана и намалена, ако може през мен и икономически унищожени. В завладяната държава няма място за независими медии", каза Прокопиев.

„Ако някой в тези 10-11 години, докато държавата наистина се завладяваше и нейните институции бяха превзети за частните интереси на малка група хора на власт, ако някой се е противопоставял със средствата, които има - средствата на журналистиката, то това бяха именно журналистите от „Капитал” и „Дневник”, каза той.

Прокопиев с официално писмо към Карадайъ: В нормалната държава не става като в тоталитарната

Уважаеми г-н Карадайъ, Обръщам се публично към Вас, защото забелязвам нарастваща агресия и манипулативност в серия Ваши изказвания, ка...

„Скандалът „Автомагистрали” започна от разследване на „Капитал”. Прочутите „инхаус” възлагания и скандала с Банката за развитие също бяха разследвани изключително подробно”, допълни още той.

„Реагирах, защото мисля, че от една либерална партия, каквато е на книга ДПС, към една либерална медийна група, каквато на практика е нашата медийна група на „Капитал” и „Дневник” би трябвало да има само подкрепа. Тя трябва да бъде такава, каквато получаваме от АЛДЕ на ниво Европа, защото те и Алианса на европейските либерали са най-големият защитник на свободата на словото и на личните права на гражданите в ЕС. Това очакваме от ДП,С а не такава груба атака и с лъжи и манипулации”, категоричен бе той.

По думите му когато властта има някакъв проблем, тя търси елементарна симетрия, за да го прехвърли на друго място. „В продължение на над 10 г., жертвайки практически изцяло моя бизнес интерес бях подложен на цялата държавна репресивна машина. В крайна сметка ме оправдаха, защото всички обвинения и атаки бяха напълно измислени. Тяхната цел беше да бъде оказан натиск и да бъде унищожена медийната група на „Капитал” и „Дневник”, посочи още той.

Според него най-големият проблем е, че заради завладените регулатори и неработещото правосъдие, след разкритията на журналистите не последвали никакви действия освен репресии към тези, които съобщавали фактите. "Към мен, като издател, и към конкретните журналисти", уточни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com