Ненчев: Допълнителните военни на границата са за превенция

1177
Ненчев: Допълнителните военни на границата са за превенция
Снимка: БГНЕС

Допълнителните 300 военни, които се изпращат на границата са превантивна мярка. Това обясни министърът на отбраната Николай Ненчев преди да влезе на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на тема "Национална политика за осигуряване на киберсигурност" при президента, предаде БГНЕС.

Ненчев бе запитан дали има извънредна ситуация на южната граница заради допълнителните 300 военни, които вече са разпределени по границата. „Приемете го превантивна мярка. Не бих казал, че има извънредна ситуация. Има известно напрежение в някои от лагерите в Северна Гърция, поради тази причина”, уточни военният министър.

ЕС ще преговаря с Африка за бежанско споразумение като турското

Европейският съюз възнамерява да преговарят с източноафриканските страни, за да постигне с тях аналогично на турското споразумение за...

Ненчев увери, че има готовност да реагираме при евентуална по-мащабна бежанска вълна. „Заради това бяха всички съвместни учения, които направихме с Гранична полиция и МВР”, допълни той.

От друга страна Николай Ненчев увери, че имаме готовност да реагираме и при хакерска атака. „Най-добрият специалист работи при мен. Имаме изработена стратегия, която надявам се съвсем скоро ще бъде внедрена”, каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика