X
 
 

Ненчев: Допълнителните военни на границата са за превенция

899 1
photo of Ненчев: Допълнителните военни на границата са за превенция
Снимка: БГНЕС
Допълнителните 300 военни, които се изпращат на границата са превантивна мярка. Това обясни министърът на отбраната Николай Ненчев преди да влезе на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на тема "Национална политика за осигуряване на киберсигурност" при президента, предаде БГНЕС.

Ненчев бе запитан дали има извънредна ситуация на южната граница заради допълнителните 300 военни, които вече са разпределени по границата. „Приемете го превантивна мярка. Не бих казал, че има извънредна ситуация. Има известно напрежение в някои от лагерите в Северна Гърция, поради тази причина”, уточни военният министър.

ЕС ще преговаря с Африка за бежанско споразумение като турското

Европейският съюз възнамерява да преговарят с източноафриканските страни, за да постигне с тях аналогично на турското споразумение за...

Ненчев увери, че има готовност да реагираме при евентуална по-мащабна бежанска вълна. „Заради това бяха всички съвместни учения, които направихме с Гранична полиция и МВР”, допълни той.

От друга страна Николай Ненчев увери, че имаме готовност да реагираме и при хакерска атака. „Най-добрият специалист работи при мен. Имаме изработена стратегия, която надявам се съвсем скоро ще бъде внедрена”, каза той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 1 Октомври преди 3 години Профил на трол?
    Всичко зависи доколко тези Врагове на Народа / бб*кликата/ ще запазят България чиста от ислямистки фашаги , изнасилвачи и престъпници/чки / представящи се за някакви бежанци*ки/ Мисля , че ако се справят Народо/угодно , ще можем да говорим за смекчаващи вината обстоятелства в Бъдещето.
Последно в Актуално