Николаев към Дариткова: Може би ако си говорите сама, без журналистически въпроси, ще ви е по-лесно

20144
Николаев към Дариткова: Може би ако си говорите сама, без журналистически въпроси, ще ви е по-лесно
Снимка: БГНЕС

Правомощията на президента се свеждат до това с указ да определи датата на изборите. Правомощията на представителите на политическите партии в парламента са да обсъждат и изменят Изборния кодекс. Обсъждахме го през октомври, 2020 година – тогава нямаше такива предложения. Това заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова в коментар относно идеята да има онлайн видеонаблюдение на броенето на бюлетините.

Задължение на всички нас е да обясняваме защо не може да има манипулации на изборите, подчерта Дариткова, след като имаше кратък вербален сблъсък в ефир с водещия на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев защо бива прекъсвана, докато обяснява гледната си точка.

БСП и Радев обявиха, че не водят война и посочиха как ще се борят за честни избори (ВИДЕО)

БСП и президентът Румен Радев започнаха изборните консултации с обяснение, че не водят война. И си размениха взаимни уверения в доброна...

"Да ви зададем въпрос", попита след това колежката на Николаев – Лора Инджова. А Николаев попита отново защо няма възможност да се уреди законово онлайн видеонаблюдение там, където е възможно и технически. "Имам опасение, че изпадате в детайли, които нямат отношение към предстоящите избори. Проблемът е, че изборите се провеждат в ситуация на извънредна епидемична обстановка", отвърна Дариткова, според която управляващите са решили точно този проблем, свързан с безопасността и за здравето на избиратели и работещи по организацията на вота, а всякакви други предложения, особено от извънпарламентарната опозиция за провеждането на изборите, може да се гледат когато тази опозиция стане част от парламента.

Припомняме, че бившата дясна ръка на Бойко Борисов – Цветан Цветанов, който направи собствена партия (Републиканци за България), изрази опасения пред президента Румен Радев за честността на вота с думите, че го притеснява броенето.

Според Дариткова, тези предложения (за гласуване по пощата, за онлайн видеонаблюдение) "създават напрежение у специалистите". Никой от експертите не може да гарантира честността на вота по пощата, каза тя, уточнявайки, че не може да се гарантира сигурността на вота и чрез електронно гласуване. Как електронното гласуване може да е безопасно – ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК! Материалът е писан по времето, когато парламентът прие пътна карта за електронно гласуване, т.е. преди вече над 5 години!

На този етап имаме решение на Национална конференция на ГЕРБ да не се коалираме с БСП, категорична беше Дариткова. На въпрос има ли такова решение и за ДПС, отговорът беше, че такова конкретно решение ГЕРБ няма. Тя обясни, че ГЕРБ винаги е искала да има единство в програмата с бъдещ коалиционен партньор и с годините партията е доказала принципността си в това отношение.

ГЕРБ към Радев: Вижте САЩ, не внушавайте, че изборите ще бъдат манипулирани

Днес (12 януари) президентът Румен Радев провежда консултации за предстоящите избори с парламентарно представените партии. Първи при д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика