НС реши за "тАлАвизорите" - ще дават депутатите само по БНТ2

1336
НС реши за "тАлАвизорите" - ще дават депутатите само по БНТ2
Снимка: БГНЕС

Парламентарният контрол вече ще се излъчва само по втория канал на националната телевизия - БНТ2. Това решиха депутатите с окончателно гласуване на текст от правилника на Народното събрание.

В подкрепа на предложението гласуваха 130 депутати, 89 се въздържаха.

Новите депутати се скараха за "тАлАвизора" и БНТ1

Дали парламентарният контрол да се излъчва по БНТ1 или не - по тази тема успяха да се изпокарат депутатите от 44-ото Народно събрание. ...

Припомняме, че "Обединените патриоти" предложиха излъчването на редовния контрол в Народното събрание да е само по - БНТ2. Досега действащият правилник на парламента гласеше, че държавната телевизия има право да избира по кой канал да излъчва контрола.

"Много сме велики, неповторими сме, уникални сме, нас трябва да ни излъчват на всяка цена и то по Канал 1", каза вчера, 26 април, Валери Симеонов, мотивирайки предложението. "А вие защо сте тук? Да ви дават по талавизора ли (запазен е изказът - бел.ред.) Толкова ли сте важни, това ли искате, тропате тука с краче да ви дават", попита той.

Социалистите от своя страна се противопоставиха на опита парламентарният контрол да бъде излъчван по БНТ 2. Според тях това е опит да се скрият бъдещият премиер Бойко Борисов и хората около него. Манол Генов от БСП коментира темата така: "Дайте да разпуснем парламента. Може би искате да си скриете бъдещи вересии в управлението", добави той.

В отрицателен вот след социалистът Атанас Костадинов посочи, че е гласувал против, защото, за да има политически дебат, трябва да има първо политически партии. "Политически партии не може да има, ако няма държава. Гласувах против, защото да си патриот не е награда", каза той.

Депутатите приеха да почиват 61 дни годишно

Новоизбраните депутати приеха да почиват 61 дни годишно. Това стана факт с приетите промени в Правилника за дейността на Народното събр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика