От БСП считат, че Борисов го е страх да представи Плана за възстановяване, защото не е компетентен

3631
От БСП считат, че Борисов го е страх да представи Плана за възстановяване, защото не е компетентен
Снимка: БГНЕС

Това, което Бойко Борисов направи, е израз на един голям страх – страхът да се яви в Народното събрание и да представи Плана за възстановяване и развитие. Не вярвам, че на 21 април той ще дойде в парламента. Това заяви червеният депутат Александър Симов.

Мястото на един премиер, пък бил и той в оставка, е в парламента и да представи плана, подчерта Симов.

Журналист на "Свободна Европа": Борисов можеше да даде още по-публична пресконференция в 7:30 часа идната неделя

"В 08:33 ч. тази сутрин (неделя) от пресцентъра на ГЕРБ са изпратили съобщение, че час по-късно - в 09:30 ч. партията ще даде брифинг п...

Той използва министри, български граждани, за да остане по-дълго във властта, включи се и Георги Свиленски пред Нова телевизия, коментирайки вчерашната пресконференция на Бойко Борисов. Свиленски не коментира какво ще стане, ако Борисов не дойде в парламента в сряда. Искаме да дойде и да представи плана – вероятно не може да го представи, добави Свиленски. „Предполагам просто той няма да може да се справи с тази задача – затова са всички тези опити да бъде скрити, за да не се самоунижи”, заяви Свиленски.

Според Свиленски, в момента няма управляващо мнозинство и всеки в парламента може да се квалифицира както иска.

Ще видим дали Борисов ще състави кабинет или не – нека не слагаме каруцата пред коня. Всички разговори, които ще водим, ще са публични, обеща червеният депутат и един от най-близките до Корнелия Нинова. А на въпрос дали Нинова вече не поставя прегради пред бъдещо партньорство с „партиите на протестния вот” – заради искането за мораториум върху решенията на концесии от третото правителство на Борисов, Свиленски не се съгласи – другите „се объркали два пъти”. Само че депутатът от ДПС Йордан Цонев посочи, че има процедурен проблем – предложението било част от искането да се прави комисия по ревизия на управлението на Борисов, което е неточно процедурно и може да доведе до атакуване на решението!

Днес предложението ще го внесем отново и се надявам да получим подкрепа, каза все пак Свиленски, с което може да бъде поставен въпросът дали от БСП не признават донякъде аргумента на Цонев.

Тома Биков: Парламентът е делегитимиран и Борисов няма да дойде в него

Това Народно събрание вече е делегитимирано от актовете, които извърши в двата му работни дни. Това заяви пред БНР Тома Биков, заместни...

Все още отдавам случилото се на някаква политическа неопитност, заяви и Симов, който отрече, че идеята не била юридически неиздържано. „Само че вече е късно – има още едно заседание на Министерския съвет, на което ще бъдат раздавани концесии”, добави той. Според него, нямало значение как ги разпознавали другите хора – гласувалите за БСП я виждали като партия на протеста. А по въпроса с историческия изборен провал, Симов коментира, че трябвало да има поглед навътре. Според него, нямало чак такъв отлив заради закъснялата подкрепа за втори мандат на президента Румен Радев. Свиленски пък увери, че нямало разделение по темата в БСП, като каза, че и за втория мандат на Първанов имало подкрепа по-късно.

Не бихме подкрепили субсидия от 1 лев на глас за партиите, минали процентната бариера (1% от гласовете), каза Свиленски – защото така щели партиите да бъдат хвърлени в ръцете на олигарсите. Ако е възможно да се гласува по пощата, като първа стъпка, ще обсъдим – защото не е ясно дали е технически възможно, добави Свиленски.

Изрично Свиленски използва думата "фантастични" за твърдението на Борисов, че акцията в "Росенец" на Христо Иванов била колаборация с ДПС и "преврат".

Още: Българите, в по-голямата си част бизнесите, не разбраха, че има пандемия

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

На комисия: Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика