Първанов: Кръгът около Станишев се грижи само за своя интерес

42577
Първанов: Кръгът около Станишев се грижи само за своя интерес

В момента БСП се ръководи в полза на интереси на хора, близки до Сергей Станишев. Това заяви президентът на Република България в периода 2002-2012 г. Георги Първанов.

В сутрешния блок на bTV Първанов избегна конкретния отговор на въпроса дали става въпрос за икономически или политически интерес, но призна, че случващото се в държавата е от интерес за близкото обкръжение на Станишев. Президентът отказа да назове конкретни имена, които "дърпат конците", като се оправда, че "не това било целта на разговора". Първанов обаче даде пример как преди 16-17 година Петър Дертлиев успял да преодолее различията между СДС и БСП, докато сега "имало хора в правителството, свързани със СДС", на които мястото им не е там. "Нима няма достатъчно способни кадри и в БСП", запита Първанов.

БСП: Страната ни се оказа неподготвена за бежанския поток

Изпълнителното бюро на БСП отбелязва с тревога засиления бежански поток към България и подчертава, че страната се е оказала неподготвен...

Според президента БСП е заложник на поведението на „Атака”, което е непредсказуемо. БСП е заложник на собственото си ръководство, на липсата на отговорност на това ръководство да провежда идейна, организационна промяна, да отваря партията, защото партията е в изолация, която не познаваме от много, много години, каза Първанов.

По думите му разделението между обкръжението на председателя и партията на българските социалисти е факт.

„Онези пчелички, които спечелиха изборите, всъщност сега са много далеч от реалната политика. Те не участват по никакъв начин в генерирането на идеи и във формирането на политика. Интересът отдалечи безвъзвратно обкръжението на председателя от ценностите и принципите на българската левица”, заяви Първанов, като уточни, че тези интереси не засягат по никакъв начин политиката на БСП, а преди всичко личния, включително икономически интерес на председателя на партията.

„Това може да се види в много от решенията, които се вземат от този човек, включително кадровите решения”, допълни той.

Иванов се регистрилал в пленарна зала, успоредно с висящо дело

Иван Иванов, депутатът от Коалиция за България, се е регистрирал в пленарна зала, успоредно с висящото конституционно дело, обяви ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика