Румен Петков показа серия уличаващи премиера снимки

12168
Румен Петков показа серия уличаващи премиера снимки
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

"Тази сутрин ми се скъса душицата като гледах бат Милко как го наказват – този достолепен джентълмен", сподели пред журналисти лидерът на АБВ Румен Петков, визирайки Милко Калайджиев, който заради купон в Пловдив отнесе глоба за неспазване на здравните мерки и показа снимки на премиера Бойко Борисов с граждани от Дъбница и Хаджидимово, на които е видно същото прегрешение.

АБВ ще сигнализира здравното министерство и прокуратурата за неспазване на мерките срещу COVID-19 от страна на премиера – физическа дистанция и защитни маски, обяви Румен Петков, показвайки уличаващите снимки от фейсбук-страницата на премиера.

"Ако тези подлоги в здравното министерство им е останало нещо около сърдечната област, всички поименно – кат бат Милко и на първо място Борисов", отсече Петков.

Румен Петков: Прокуратурата се държи като ОПГ, ръководена от Борисов

Прокуратурата се държи като организирана престъпна група (ОПГ), ръководена от Бойко Борисов. Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков пре...

"Тоя ще бръкне в шкафчето и ще плати, той ще плати от рушветите, които е грабил от нас, включително и от тези хорица", добави Петков, съжалявайки хората, снимали се с премиера.

"Как здравният министър ще коментира това поведение на премиера – че иска да убие тези хора, че просто е брутален човек, за който не е проблем да извършва престъпление, че премиерът е готов да събере с риск на зараза хора да му ръкопляскат…", зачуди се Петков и подчерта, че от АБВ искат да знаят оценката на "този пълнеж, който присъства временно в кабинета на министерството на здравеопазването".

"Кой спазва мерки – никой. Защо бат Милко ще го отнесе?", изрази недоумение Петков и показвайки снимките с премиера настоя:"Ето ги. Поименно – всички".

Петков уточни, че АБВ ще напишат сигнал до прокуратурата с копие до здравния министър, тъй като РЗИ са на негово подчинение. "И разбира се, ще изпратим писмо за съпричастност към бат Милко", добави той.

Румен Петков: Бойко Борисов е регулировчик на смъртта

2020-та година е годината с най-висока смъртност, но едва 50% от повишението на смъртността се дължи на COVID-19. В сравнение с  2...

За антипандемичните мерки Петков е категоричен - мерки няма. "За какви мерки говорим като затворихме моловете, но оставихме отворени Джъмбо, Метро, Пректикер, Бриколаж…. Хайде, Била знаем – Каракачанов – добре, но другите защо ги оставихме отворени", изрази недоумение той и заключи: "Това не са мерки, това е пренасочване на пазаруващите".

ЛИдерът на АБВ припомни прогноза на д-р Мангъров, че след 15 декември ще започне намаляването на броя на новозаразените и изтъкна, че веднага след 20 декември започва спад и днешните са 5%. Според Петков сега управляващите опитват да обяснят на всички как предприетите мерки са дали резултат, но всъщност няма мерки, а насаждане на страх, "За тях е важно да уплашим хората до степен да не отидат да гласуват и разбира се, прокуратурата да е до тях", категоричен е Петков.

Той е убеден, че премиерът не го интересува здравето на българина, не го интересува живота на българина и отново заяви: "Борисов е регулировчикът на смъртта в България". Като аргумент Петков посочи, че за миналата година са починали 15 000 души в повече, в сравнение с предходни години, като 7600 без да имат COVID-19. "Значи те са умрели поради некадърие, некомпетентност, насаждан страх", подчерта Петков. 

АБВ ще изиска информация от ЕК за ваксините срещу COVID-19 – за броя, който България е заявила, каква е единичната цена и фирмите, от които са заявени, съобщи председателят на софийската организация на АБВ Христо Колев. Причината АБВ да се обърне директно към ЕК, е отказа от страна на българското здравно министерство да предостави тази информация, като се позовава на клаузи, които не позволяват оповестяване на подобна информация, освен ако ЕК не разреши, поясни той.

Автор: Ива Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика