Руският посланик в България със сладки приказки – за шпионажа, ядрената енергетика, Украйна, Навални

5550
Руският посланик в България със сладки приказки – за шпионажа, ядрената енергетика, Украйна, Навални
Снимка: Фейсбук

Разбира се, не познавам тези хора. Какво и как са правили, прокуратурата не ни е казала. Не са отправяни въпроси към посолството. Това заяви руският посланик в България Елеонора Митрофанова.

Митрофанова заяви, че „съпругата”, появила се в информацията на прокуратурата при арестите на българи, срещу които са повдигнати обвинения за шпионаж в полза на Русия, идвала само три пъти в руското посолство и оформяла документи за пенсия.

Руският посланик у нас: Не изпълнявайте поръчки

Българите трябва да мислят за България, а не да изпълняват нечии поръчки. Така руският посланик Елеонора Митрофанова коментира пред bTV...

На България ѝ се налага да маневрира като неголяма държава, посочи Митрофанова пред bTV. Според нея, „чешкият случай” (взривовете във Врбетице) бил приключен и на чешкия президент (Милош Земан). Всичко стана доста банално – от обществената поръчка за строеж на АЕЦ беше изгонена „Росатом” и там се появи „Уестингхаус”, която е пред фалит и американците се опитват да я пробутат навсякъде, обясни Митрофанова. „Първо трябва да се разследва и тогава да се правят изводи”, настоя тя. Мисля, че отказът от „Белене” не е най-правилен, продължи руският посланик – вие вече загубихте 3 млрд. от неустойки и други, а „Козлодуй” – там се предлагат американски технологии за съвместяване с руско оборудване. Опасно е да съвместяваш несъвместявани неща, предупреди Митрофанова.

Митрофанова отрече, че някой е искал да трови Сергей Скрипал. Мисля, че това е операция в духа на английските спецслужби, за да почне дискредитация на Русия, заяви руският посланик и заяви, че след отравянето веднага се появили британски военни лекари.

Трудно ми е да кажа дали присъдата на Навални е справедлива, но е за икономически престъпления, заяви Митрофанова, която посочи, че Навални предизвикал симпатия и у нея. Тя определи Навални като "нарцис" и заяви, че не разследванията на Навални го вкарали в затвора – „когато се почувства зле, го пуснаха в Германия”. Освен това, понеже бил "нарцис", Навални си мислел, че с тези разследвания ще направи политическа кариера, но "хората обичали хляб и зрелища", обаче не значело, че ще гласуват за Навални. На въпрос не беше ли Навални отровен в Русия, Митрофанова се оправда, че германските лекари не дали информация и затова трябвало да се разследва. "И вие ако правите гладна стачка 20 дни, ще се почувствате зле", каза руският посланик за сегашното състояние на Навални в наказателната колония, където излежава ефективна присъда по стар случай, по който беше осъден условно и решението беше променено след разкритията за Двореца на Путин.

За ситуацията с Украйна и Донбас, Митрофанова призна, че ученията при границите били „демонстрация на сила”, за да бъде спрян „обстрелът”. На въпрос дали Руската федерация ще направи в Донбас това, което в Крим, отговорът беше, че „Крим де факто е руски по своя състав”.

ЕП осъди руските действия срещу Украйна, Чехия и Навални

Европейският парламент осъди действията на Русия срещу Украйна, Чехия и Алексей Навални. Предстои евродепутатите да приемат и специална...

Не съм се ваксинирала срещу коронавируса, защото го преболедувах. В Русия са ваксинирани 20 000 000 души, посочи Митрофанова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика