X
 
 

С 15 млн. лв. повече привличаме поне 300 000 нови туристи

1237 9
С 15 млн. лв. повече привличаме поне 300 000 нови туристи
Снимка: БГНЕС
Между 200 000-300 000 повече чуждестранни туристи очакваме да привлечем с помощта на механизма за насърчаване на организирания туризъм чрез маркетингови активности. Тези очаквания обяви по време на представянето на механизма министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от БГНЕС.

Заложените за това средства са в размер на 15 млн. лв. и са планирани в централния бюджет. Ангелкова уточни, че тези средства са допълнителни от предвидения за тази година бюджет за реклама на туризма ни, който за 2020 г. е в размер на 10 млн. лв. За сравнение, през миналата година заложената сума е била 6,5 млн. лв.

Херо Мустафа: Имате впечатляващи резултати в туризма

"Работим активно, за да продължим ползотворното сътрудничество на Министерството на туризма и посолството на САЩ в духа на отличните от...

„Това е благодарение на премиера Борисов и министър Горанов, защото иначе няма как да имаме добри резултати“, коментира тя и поясни, че пилотно механизмът ще работи само за периода от 1 май до 31 октомври 2020 г., като при постигане на резултатите, той ще обхване и зимния сезон, а впоследствие ще работи и целогодишно.

Министърът на туризма изнесе данни от анализи, които са направили от ведомството. „Анализите показват, че особено за летния ни туризъм, важно е пристигането на туристи чрез туроператори, които реализират повече приходи. За сравнение от 2015 г. досега, туристите, които пристигат организирано чрез туроператори като процент на някои пазари, са намалели двойно. Това показва колко важен и навременен е този механизъм“, обясни министърът.

По думите ѝ процедурата е направена изключително прозрачно и в синхрон с европейските правила. Ангелкова е убедена, че средствата ще бъдат разходвани ефективно, тъй като ще бъдат изплащани на база на реални постижения и ако има ръст на броя на туристите.

Процедурата е разделена на четири лота за четири основни пазара, защото е важно да имаме фокус и да измерим резултата. Първият основен пазар е Германия, той е с бюджет 5 милиона лева без ДДС, вторият основен пазар е Великобритания – 2,5 милиона без ДДС, Вишеградската четворка – 3 750 000 лева без ДДС и след това е пазар Русия с 1 250 000 лева, общо 15 милиона лева, стана ясно още от думите на министър Ангелкова.

Ангелкова: Туризмът продължи да се развива устойчиво и през трудната 2019 г.

Българският туризъм продължи устойчивото си развитие и през 2019-а независимо от трудната година, силната международна конкуренция и фа...

Actualno.com

Етикети:

 • Академиците ! 6 Академиците ! преди 3 седмици Профил на трол?
  Отечеството е в дълбока криза – не от вчера и не в една област . Държавата се разпада, нацията е сред най-бързо изчезващите в света, доходите са унизителни, икономиката е инерционна и зависима . Няма нито една област, която да се развива добре, а в повечето кризата е дълбока и трайна . Няма нито една реформа – в нито една област, с нито един видим резултат .
 • България загива ! 6.1 България загива ! преди 3 седмици Профил на трол?
  Държава, в която с капачки се купуват кувьози за новородените и с есемеси – дефибрилатори за болниците, е държава без управление. Държава, в която парламентът се ползва с 8 % доверие, а съдът – с 12 %, е територия без управление . Фактите са ясни, изводът също: България е без управление, България се руши, българската нация загива !
  : 0 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Ще бъде наплив на туристи, всички ще напират да идват заради прочутия дълъг министерски нос ! И Мустафата го потвърди . Министър ли - отврат некадърна, попиляха България с кражби, предателства и далавери !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Миналата година,месец октомври,почивах,в Кушадасъ,ми кво да Ви кажа,нашето Черноморие ме изгуби,като почиващ(бяхме5 човека).
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Жълтото фламинго с големия клюн играещ го парашутист министър, след като съсипа малкия бизнес (частни квартири и къщи за гости) по морето, за да лансира дебеловратите мутри с хотели бастиони на Златни и Слънчака, сега рИве че профукала милиони за реклама, ала нямало ФАЙДА !
 • Леля Пенка 2 Леля Пенка преди 3 седмици Профил на трол?
  Ха на бас, че с изхарчените милиони резултата ще бъде все повече табели "Свободни стаи" ! ГЕРБ съсипа туризма, хората, които дават стаи за почивка се пресират по всички линии . Тук най-активни са ГЕРБ кметовете по морето ! После, защо българите ходели в Гърция, ами заради непрекъснатия тормоз в България ! Данъци, такси, проверки, изнудване, шантажи ...
 • Кметът на общината д-р Димитър Германов ? 2.1 Кметът на общината д-р Димитър Германов ? преди 3 седмици Профил на трол?
  В Приморско ГЕРБ спусна пак парашутиста, свинския доктор Германов . Той нито живее в Приморско, нито има собственост в Приморско ! Всеки ден идва на работа с лимузината, като типичен канцеларски плъх . ГЕРБ - враг на народа !
  : 1 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Щом този свински, спец по свинете доктор раздава терени, парцели, на когото трябва, ще бъде спуснат не с един а с два парашута ! А вие лапайте муИте .
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Опаля, задават се едни милиони за опоскване ! Колко милиона ще прибере непрекъснато хваляща се Лаладжийка и колко ще отидат в ГЕРБ за изкупуване на "верни" гласоподаватели ?
Заради честването на Левски - промени в движението в София
Заради честването на Левски - промени в движението в София

На 19 февруари в центъра на София ще бъде въведена организация на движението във връзка с възпоменателна церемония пред паметника на Васил Левски...