X
 
 

Социолог намекна, че Горанов е поел кадровите функции на Цветанов

4654 5
Социолог намекна, че Горанов е поел кадровите функции на Цветанов
Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов винаги е бил съветван от някого относно кадровата политика в Министерски съвет. Първо това беше Цветан Цветанов, след това Румяна Бъчварова, сега очевидно това прави финансовия министър Владислав Горанов. Имало е вероятно конфликт между Горанов и социалния министър Борис Петков, който управлява министерството е с дефицит и недостиг.

Това каза социологът доц. Стойчо Стойчев в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Майките отиват пред социалното министерство в подкрепа на Бисер Петков

Майки на деца с увреждания организират акция в защита на социалния министър в оставка Бисер Петков, съобщи БНР. Очаква се те да се...

Не само в България, но и в демократичните държави, най-важен министър не е някой от силовите, а финансовия министър. Той е ключовата фигура, с която всеки друг министър трябва да се съобразява и да си взаимодейства.

Цялата работа в Министерски съвет е как с ограничения ресурс да се решат всички въпроси. Социалния министър, както всеки друг, трябва да е в много добри отношения с финансовия. Трябва да е „екипен играч“., коментира Стойчев какъв трябва да е социалния министър.

Той обясни, че социалния и здравния министър са рискови длъжности в изпълнителната власт, защото постоянно може да се случи нещо, което да предизвика криза. В социалното министерство е по-сложно, защото има много повече дейности и политики, за които отговаря. То работи все с недофинасирани сектори, което е изключително трудно.

Премиерът е консистентен по отношение на кадровата си политика в министерски съвет, за да предприеме такава остра стъпка явно дълго време са се натрупвали проблеми. Бисер Петков е определян като много способен специалист, но е необходимо да работи в синхрон с всички други министри.

Премиерът Борисов: Предлагам Деница Сачева за социален министър (ВИДЕО)

Във вторник ще предложим Деница Сачева за социален министър. Това заяви по време на брифинг премиерът Бойко Борисов, предаде БГНЕС. Ми...

Деница Сачева, също както Бисер Петков, има професионален поглед в администрацията и би трябвало да е наясно с проблемите.

Никой от министрите на Борисов не може да носи лична отговорност, защото премиерът е източникът на тяхната власт, такава е структурата и на партията ГЕРБ.

Когато хората отиват на избори не гласуват за тази партия, а за Бойко Борисов. Министрите не са били никога автономен център на власт, където да се извършват реформи и политики отвъд МС, каза още Стойчев.

Actualno.com

Етикети:

 • Угоен шопар 5 Угоен шопар преди 2 месеца Профил на трол?
  Видите ли зад Мафиота да стърчи апартаментния далавераджия, оня с голямата като шиник глава гУранчо, значи нещо от България се разпродава ! Така беше в Крумовград, когато разпродадоха на Дънди хиляди тона българско злато а българите тънем в мизерия . Защото ГЕРБ - това е МАФИЯТА !
 • Готина снимчица...този да не е ГЕЙ??? 4 Готина снимчица...този да не е ГЕЙ??? преди 2 месеца Профил на трол?
  Ахааа...средният пръст в ухото...и усмивка пред камерата!!!
 • Публична личност-за която няма пречиствателна станция! 3 Публична личност-за която няма пречиствателна станция! преди 2 месеца Профил на трол?
  Аха..ааа...значи финансовото недоразумение дърпа конците...СУС БРЕее...я да почне да си плаща наема на апартамента!!!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Гефб са организирана престъпна група
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Опрасил се от плюскане на пържоли и тоя идиит клмандва бойко...
Последно в Актуално