Трябва откровено да заявим, че не можем да приемаме повече бежанци, смята Първанов

25083
Трябва откровено да заявим, че не можем да приемаме повече бежанци, смята Първанов
Снимка: БГНЕС

"Трябва да на хората не само в Телиш, а навсякъде да им се обяснява аргументирано необходимостта от подобни действия - от това, да се намери начин да се настанят бежанците и да им се даде подслон, но за мен големият въпрос е, че ние действително трябва да заявим откровено, че не можем повече да приемаме бежанци", каза пред журналисти Георги Първанов в коментар относно бежанците в България.

Според президента това не означава да затворим вратата, а  да кажем честно, публично и от високо място, че ние сме изчерпали капацитета си и че по-нехуманно би било да ги приемаме и да няма, къде да ги настаним, отколкото да заявим една подобна позиция като сегашната.

"Напрежението в Телиш ескалира и това е видно, но то трябва да бъде намерено в диалог с хората и с местната власт". „Случиха се толкова много неща, които удрят по политиката, а не само по отделни политици", коментира Първанов обстановката в страната.

Според него чувствителността на хората е много притъпена и може би някой ще каже "всяко чудо за три дни", но лошото е, че „чудесата" се случват не през три дни, а всеки ден. Изобщо, катастрофира политическият модел - това е големият въпрос, върху който трябва да разсъждаваме, а влиянието на всеки конкретен случай ще бъде тежко и неприятно."

Обяснението на МВР за бежанците пред джамията в София

Специализирана полицейска операция е проведена тази нощ на територията на СДВР и на ОДМВР-Хасково. При операцията са задържани трима мъ...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика