Юнаците наложили санкции на Беларус, да си признаят двойните стандарти, настоява Румен Петков

1726
Юнаците наложили санкции на Беларус, да си признаят двойните стандарти, настоява Румен Петков
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Лидерът на АБВ Румен Петков изрази категорично неодобрение на вчерашното решение за санкциите срещу Беларус и го посочи като пример за двойни стандарти.

Той отбеляза, че АБВ по принцип не одобряват насилственото приземяване на самолети и подчерта, че в случая с Беларус е ясно, че решението за приземяването, след разговор с кулата, е взето от пилота, но това не ни пречи на нас истинските европейци да наложим изключително тежки и груби санкции.

Румен Петков настоява президентът да каже чия кандидатура е енергийния министър

Тревога от бездействията служебния енергиен министър изрази пред журналисти лидерът на АБВ Румен Петков и настоя президентът да вземе о...

В случая става дума за двойните стандарти, които ерозират доверието в европейските институции и в способността на Европа да води политика отговаряща на европейските интереси и гарантираща правата, свободите, правосъдието и справедливостта, заяви Петков. По думите му, всеки ден Европа показва, че справедливост и правосъдие са две съвършено различни за европейските институции неща.

"ЕК и Европейският съвет и всичките тези юнаци, които вчера наложиха санкциите, трябва да кажат какво е тяхното отношение по събитие от 21 октомври 2016 г., когато Украйна насилствено с пряка заплаха от сила приземи самолет, летях Киев - Минск и свали от борда  журналиста Армен Мартиросян", настоя Петков и коментира: "Тогава може, сега не може. Тогава Украйна извърши това деяние, а ония ден обяви станалото в Беларус като въздушно пиратство, въздушен тероризъм".

Като друг пример Петков посочи случая от 2013 г., когато правителственият самолет с дипломатически имунитет и с боливийския президент Ево Моралес на борда си, беше принуден да кацне във Виена, след като Франция, Испания, Италия и Португалия затвориха въздушното си пространство за този самолет. "Самолетът беше претърсен и вътре търсеха Едуард Сноудън, който даже не е обявен от Интерпол за международно издирване", изтъкна Петков и изрази недоумение така ли се гарантира справедливостта.  Той предупреди, че ако не се замисляме за тези неща, процесите излизат извън мярка за всякаква норма.

"Очевидно няма справедливост и очевидно е, че от САЩ някой щраква с пръст и Франция, Испания, Италия и Португалия затварят въздушното си пространство и летателното средство с дипломатически имунитет бива насилствено приземено, като това не смущава никого", добави Петков.

АБВ алармира за тежки корупционни практики при изграждането на газовата връзка Гърция-България

Със сигнал до министъра на вътрешните работи председателят на ПП АБВ Румен Петков алармира за тежки корупционни практики във връзка с и...

Противопоставяйки се на такъв подход  той настоя: "Искам да видя какви са санкциите за Франция, Испания, Италия, Португалия, Австрия, която приземи самолета насила и  разбира се за  Украйна".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ПП-ДБ не са обсъждали Андрей Гюров като кандидат за служебен премиер: Говори Явор Божанков

ИТН настоя за нови машини за гласуване

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика