Валери Симеонов за коронакризата: Несвоевременни действия на политиците в България

5583
Валери Симеонов за коронакризата: Несвоевременни действия на политиците в България
Снимка: НФСБ

Първата вълна я посрещнахме добре, втората – не толкова добре, при третата малко се позабавихме. Българите прекалено късно отиват да потърсят спешна медицинска помощ. Това е накратко оценката на лидера на НФСБ Валери Симеонов за коронакризата.

Несвоевременни действия на политиците в България – в крайна сметка Симеонов даде и по-сурова оценка на действията на изпълнителната ни власт. Той даде пример със Сърбия – там имало полицейски час. "За съжаление преждевременното отваряне на училищата – ето го резултатът сега", каза бившият вицепремиер.

Наближава крайният срок за записване за гласуване в подвижна избирателна урна

Днес, 24-ти март, е крайният срок, в който Районни избирателни комисии (РИК) назначават Секционните избирателни комисии (СИК) за гласув...

На въпрос защо България е много напред по отношение на смъртността дори спрямо другите балкански държави, Симеонов не се нае да говори категорично, но посочи, че сме по-застаряваща нация и възрастните имали по-малко съпротивителни сили.

Симеонов каза и, че още един "съратник" в тежко положение във ВМА, подобно на починалия от коронавирус Валентин Касабов, визирайки друг депутат от НФСБ. Става въпрос за Петър Христов Петров, който през годините беше запомнен с два много сериозни скандала – ТУК и ТУК. А Симеонов е категоричен, че например Касабов не е търсил връзки и е бил докаран в София чак като вече е бил интубиран.

Валери Симеонов посъветва ЦИК дори да си превиши правомощията, за да има ясни протоколи за отчет на бюлетините от изборите. Защо ЦИК по-рано не поискаха от парламента опростяване на протокола, сега в последния момент ли го видяха, попита настоящият зам.-председател на Народното събрание. Според него, много трудно може да се събере парламентът, за да реагира.

Симеонов каза, че не може всеки да разбира от всичко, но се ядоса, че се внушавало, че в Народното събрание имало само идиоти, след въпрос дали някой постоянно трябвало да посочва на депутатите каква глупост са сътворили в поредния закон – в случая за Изборния кодекс и формата на протокола за отчет на бюлетини.

Симеон Славчев, ПП МИР: Политиката трябва да се формира от експертите*

Политиката в България трябва да се формира от експертите, а не от политиците. Това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев при пре...

За отношенията с Русия, лидерът на НФСБ е категоричен, че изобщо не бъркаме. Той поиска руските дипломати и Русия като цяло да опровергаят с конкретни примери защо не трябвало да се изгонват "Вярвам на българските служби, а не на руските глашатаи", подчерта лидерът на НФСБ. Според него, Русия след Освобождението постоянно е заплаха за България. Той е категоричен, че Бойко Борисов не е трябвало да се среща с руската посланичка у нас. Симеонов определи като "поредните клевети на психодесни" твърденията, че главният прокурор Иван Гешев опитвал да се подмазва на САЩ и Великобритания с акции като последната за шпионажа.

Валери Симеонов каза, че имал спестявания от няколкохиляди и добави, че лъгал само по хуманни причини - нямало да каже кога за последно, защото го гледал близък болен. И се зарече, че няма да подкрепи БСП и ДПС, защото имал прекалено големи политически различия с тях.

"Ние не сме от хората, които са хванали нещо и не са го завършили", убедено каза Симеонов и обвини "столичните телевизии", че не отразили как НФСБ първи тръгнали срещу случващото се на Росенец, по-точно сараят на Ахмед Доган.

Още: Коронавирусът в България: Рекорден брой заразени за денонощие

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика