Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутатът Валентин Касабов почина след тежка битка с COVID-19

18 декември 2020, 09:41 часа • 11936 прочитания

Депутатът от "Обединени патриоти" Валентин Касабов е починал снощи след тежка битка с коронавируса. Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева в началото на днешното заседание.

"Снощи след боледуване ни напусна нашият приятел и народен представител от 3-и Избирателен район- Варна Валентин Касабов. Поклон пред паметта му”, каза Караянчева и помоли депутатите за минута мълчание в негова памет.

Заместникът на Валери Симеонов в НФСБ е в кома заради коронавирус?

Касабов е починал в 22,30 ч. снощи в реанимация на УМБАЛ „Св. Екатерина“ в София. В последните два дни е бил направен опит той да бъде изведен от критичното състояние, в което бе след тежко боледуване от COVID-19, продължило повече от месец. Това съобщиха от семейството на народния представител. Семейството организира кампания по кръводаряване в сряда, на която откликнаха стотици, поради влошаването на неговото състояние.

Валентин Касабов е депутат в последните два парламента. Той е сред учредителите на партията на Валери Симеонов Национален фронт за спасение на България. Преди това е бил общински съветник от "Атака" в Бургас и телевизионен водещ.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес