Вигенин: ДПС управлява негласно с ГЕРБ

4334
Вигенин: ДПС управлява негласно с ГЕРБ
Снимка: bsp.bg

„ДПС управлява негласно с ГЕРБ. Винаги досега, когато е имало критични ситуации, ДПС са се притичвали в помощ на ГЕРБ.

Няколко часа след гласуването на оставката на Караянчева, ДПС гласува с ГЕРБ в подкрепа на доклада на главния прокурор”, припомни зам.-председател на БСП Кристиан Вигенин пред БНР.

Караянчева оцеля. Но не и мозъчните ви клетки

Ако някой е гледал целите дебати за оставката на Цвета Караянчева в парламента, то той, заедно с много други, трябва да бъде изпратен з...

„Тази седмица стана ясно на всички кой как се позиционира в този парламент. По отношение оставката на Караянчева смятам, че макар дебатът да не беше на висота, показа защо това Народно събрание има толкова нисък рейтинг и показа на избирателите, че този парламент е безполезен за гражданите и олицетворение за тази безполезност е  Цвета Караянчева.”

Социалистът подчерта, че изслушването на главния прокурор е било предизвикано от БСП: „В тези дискусии се потвърди още веднъж това, което сме заявявали неведнъж - освен че подкрепяме протеста, ние сме и представителите на този протест вътре в парламента.

„Това изслушване показа каква е политиката и какви са намеренията на главния прокурор. Това, че ГЕРБ и присъдружните му партии го изпратиха с аплодисменти беше гротескно, особено след всичко, което направи и каза. Очевидно те се чувстват съюзници и продължават заедно напред”, коментира Кристиан Вигенин.

Той допълни, че е  станало ясно, че има селективност от страна на главния прокурор: „В неговия доклад имаше основно статистическа информация, а по големите въпроси не получихме ясни отговори. Така както избирателно действа прокуратурата, така избирателни бяха и отговорите на Гешев.”

Стратегията на Гешев - удобното оправдание Божков и главният народен трибун

Главният прокурор е недосегаемата фигура на българската съдебна система. С това заглавие излезе френското издание Le Monde. Твърде сер...

„ГЕРБ се провали и на полето на политиката, и на полето на морала. Борисов опитва да си купи още малко време с хаотично раздаване на средства, което ще запуши някои пробойни, но ще доведе до допълнително утежняване на положението. От БСП настояваме за преизчисляване на пенсиите, което да доведе до повече справедливост. Вместо това на калпак се раздават едни пари”, подчерта зам.-председателят на БСП. Той поясни, че БСП ще представи своя алтернативен бюджет за страната.

Според Вигенин премиерът се е вкопчил във властта и това източва допълнително подкрепата от ГЕРБ: „Вероятно е свързано с желанието да се направи още един бюджет и  да се разпределят още  милиарди в края на тази година. Това е нормално за  мисленето на Борисов.”

„Надявам се, че след постигнатото успокоение в БСП и много по-целенасочената дейност, която показваме, ще доведе  и до привличане на хора, които се колебаят кого да подкрепят. Ясно е, че няма опозиционна партия, която да е по-добре организирана, да е наясно какво иска да постигне и как иска да го постигне. Ние самите получихме тежки уроци в предишните години. Научили сме ги и мисля , че този път няма да ги повторим. Надявам се, че хората ще заложат на подготвената промяна, а не на хаотичните послания и действия”, завърши Кристиан Вигенин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика