Втори опит: РБ заседава за номинация за образователен министър

5544
Втори опит: РБ заседава за номинация за образователен министър
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок (РБ) се събра на заседание на Изпълнителния си съвет, за да реши кого ще номинира за нов министър на образованието и науката.

Това става, след като вчера премиерът Бойко Борисов поиска оставката на Тодор Танев. Вчера след 4 часа заседание реформаторите не излъчиха своя номинация за министър на образованието. Днес на срещата при премиера представителите на Реформаторския блок са информирали, че единствената кандидатура за нов министър на образованието към момента е на Меглена Кунева, след като Даниел Вълчев е отказал.

От ДБГ искат новият министър на образованието да започне работа още в понеделник

Искрено се надявам още днес, след заседанието на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, което е насрочено за 16 часа, да има предл...

БЗНС няма да издига кандидат за нов министър на образованието, съобщи лидерът на партията и министър на отбраната Николай Ненчев на влизане в централата на СДС, предаде БГНЕС.

Той уточни, че сега предстои разговорът дали БЗНС ще подкрепи евентуална кандидатура на вицепремиера Меглена Кунева за поста на просветен министър.

Николай Ненчев: Снимка: БГНЕС

Имаме становище заедно с колегите си, което първо ще съобщим на Изпълнителния съвет. Нека да приключат дискусиите, каза Ненчев и добави, че партията му не е имала нищо против кандидатурата на Кунева. "Искам да видя дали има други кандидати, ние идваме с намерението да не издигаме кандидат, а да подкрепим най-подходящия", каза Ненчев.

Относно това дали се обсъжда името на служебния министър на образованието и настоящ секретар на президента Плевнелиев, Румяна Коларова, Ненчев отвърна, че чува това от медиите. За Даниел Вълчев, пък заяви, че е твърде вероятно името му да се обсъжда, но досега такава кандидатура не е била обсъждана, а самият Вълчев, според Ненчев, не е съвсем склонен.

Танев: Опасявам, че оставката ми ще има определен домино ефект

Опасявам, че този акт ще има определен домино ефект и ще има последици. Това заяви образователният министър Тодор Танев, на който вчера...

От своя страна Борислав Великов, председател на ПП „Българска нова демокрация”, която също е част от РБ заяви, че досега са обсъждани като кандидатури за министър на образованието Меглена Кунева и Даниел Вълчев, но вероятно Кунева ще бъде избраната.

Божидар Лукарски отказа всякакъв коментар, като единственото, което заяви сопнато на медиите беше, че, каквото и да реши РБ, първо ще уведомят премиера, а „чак после” журналистите.

Божидар Лукарски: Снимка: БГНЕС

За заседанието се качиха още здравният министър Петър Москов, вицепремиерът Меглена Кунева, Мартин Димитров, Корман Исмаилов, Гроздан Караджов, Атанас Атанасов, Даниел Вълчев и други представители на Реформаторите

Петър Москов: Снимка: БГНЕС

Корман Исмаилов. Снимка БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика