От РБ предложили на Борисов само Кунева, но ще търсят човек, одобряван и от опозицията

3010
От РБ предложили на Борисов само Кунева, но ще търсят човек, одобряван и от опозицията
Снимка: БГНЕС

На срещата при премиера представителите на Реформаторския блок са информирали, че единствената кандидатура за нов министър на образованието към момента е на Меглена Кунева, след като Даниел Вълчев е отказал.

РБ смятат да търси човек, който да бъде харесан и от опозицията, заявиха източници от формацията. Премиерът е настоял Реформаторите да са по-експедитивни в избора, защото в противен случай ще се даде храна за интерпретации и управляващата коалиция ще стане уязвима, предаде БНР.

Реформаторите потвърдиха - единствената обсъждана кандидатура за просветен министър е на Кунева

Депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов обясни, че на снощното заседание в централата на СДС единствената кандидатура, която ...

"Ако се разправяте, ще поставите под съмнение формулата на коалицията, не ме карайте, аз да ви избирам човек и да взимам страна", заявил премиерът.

Той е констатирал още, че напрежението около министър Тодор Танев е голямо и продължава да чака кандидатурата на Реформаторския блок, че не желае да се намесва, защото уговорката при съставянето на управляващата коалиция е била такава.

Министърът на отбраната Николай Ненчев потвърди, че Меглена Кунева е единствената обсъждана кандидатура на Реформаторския блок за нов министър на образованието. Тя е предложена от своята партия "България на гражданите".

"Други имена не са обсъждани. Това ще бъде личен избор на госпожа Кунева. Нека сама да прецени. Ако тя откаже, няма как да бъде кандидат на РБ, тогава ще търсим други възможности. Засега е така. Нямаше гласуване вчера. Беше неформално", заяви той.

Танев: Опасявам, че оставката ми ще има определен домино ефект

Опасявам, че този акт ще има определен домино ефект и ще има последици. Това заяви образователният министър Тодор Танев, на който вчера...

В срещата при премиера Бойко Борисов, на която се обсъжда номинацията за следващ образователен министър, участваха още Найден Зеленогорски, Димитър Танев, Борислав Великов и Корман Исмаилов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика