Библиотеката в Разград създава Фонд за подпомагане на талантливи деца

2953
Библиотеката в Разград създава Фонд за подпомагане на талантливи деца
Снимка: Actualno.com

Инициативата за създаване на Общински обществен фонд за подпомагане на талантливи деца от Разград събра широка подкрепа от представители на неправителствени организации, извънучилищните звена и местната власт, предава Радио Шумен.

Това стана факт по време на заключителната дискусия по проект „Библиотеката – обединителен център на НПО сектора и общността в региона на Кърджали, Разград и Враца“, който се реализира от фондация „Глобални библиотеки - България“.

Младите в Дряново ще окупират градската библиотека

Противно на стереотипното мислене, че малко хора четат, особено сред младите, ние познаваме много книголюбци, които не просто четат, а ...

В срещата участваха ръководителят на проекта Спаска Тарандова, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова и Елка Неделчева, председател на постоянната комисия по култура.

Фондът да се финансира както от Община Разград, така и от дарители, бе общата позиция на участниците в дискусията. Разград, Кърджали и Враца са трите града, които са включени в проекта на Фондация „Глобални библиотеки – България“.

Той е на обща стойност 40 000 евро, а заложената основна цел е да се идентифицират проблеми в сферата на културата в различните региони на страната и да се търси най-правилният път за решаването им.

 

Библиотеката в Асеновград се готви да сключва договори за финансиране

Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград е с одобрено проектно предложение по програма на Министерството на кул...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com