Авторът на музиката за филма „Преди полунощ” идва в София

72147
Авторът на музиката за филма „Преди полунощ” идва в София

Греъм Рейнолдс, написал музиката за филма на Ричард Линклейтър „Преди полунощ”, ще гостува в София. Композиторът ще бъде част от четиридневното събитие „Тя готви театър” („She Makes Theatre”), чиято цел е да покаже нови представления от българския и американския независим театър, създадени от жени.

Той - роденият в Германия Рейнолдс - ще представи своя театрална музика на 11 ноември в Националната художествена галерия. Ще свири на живо (на роял), докато се играе представлението „Тиха, любезна и спокойна” („Guest by Courtesy”). То е дело на американките Хана Кена и Джени Ларсън, които също ще бъдат в столицата. Двете дами не само са създатели на спектакъла, но и участват в него.

Големият екран събра Елена Петрова и Калин Врачански

Добрите новини за българското кино продължават. Съвсем скоро на екран се очаква новия български филм „Вила Роза”. Филмът е...

42-годишният Греъм Рейнолдс има две опери и пет симфонии, пише музика за телевизионни продукции, театрални представления и филми. С режисьора Ричард Линклейтър вече е работил няколко пъти. През 2006 г. създава музиката за „Камера потъмняла” с участието на Робърт Дауни - джуниър и Уинона Райдър, а пет години по-късно е част от екипа на „Бърни” с Джак Блек и Шърли Маклейн. Линклейтър се доверява на Рейнолдс и за „Преди полунощ” - третият филм за отношенията между Джеси (Итън Хоук) и Селин (Жюли Делпи) след „Преди изгрев” и „Преди залез”.

В София за „Тя готви театър” ще бъде и американският драматург и режисьор Лола Пиърсън. На 12 ноември в „СОХО” на улица „Искър” 4 ще бъде прожектиран спектакълът „Сърдечна история” („Heart Happens”), създаден по неин текст, и поставен от Ида Даниел. Представлението е играно в Балтимор, където беше и премиерата му в началото на октомври.

Докато са в столицата Хана Кена, Джени Ларсън и Лола Пиърсън ще водят и уъркшоп в Софийския университет. Заедно с режисьора Ида Даниел те ще говорят за това как се създават и реализират независими театрални проекти, какво място намира в тях женският поглед към света. Опитът си при писането на пиеси трите американки ще споделят със студенти по Английска филология и от Университетския театър „Алма Алтер”. Уъркшопът ще продължи четири дни и ще се провежда в залата на театъра.

„Тя готви театър” („She Makes Theatre”) е от 11 до 14 ноември в София. Подробната програма очаквайте до дни!

Отговори вярно и спечели 2 билета за „Шестият ден“

Голям зрителски интерес предизвика премиерата на най-новия български филм „Шестият ден“ да бъде изтеглена по-рано. Филмът ...

Събитието се организира от сдружение „Нейно Величество Тенджерата под налягане”. С любезното съдействие на посолството на САЩ в България и подкрепата на фондация „Америка за България” и фондация „Арт Офис” (програма „Изкуство в движение”, Trust for Mutual Understanding. Партньори са Софийският университет „Св. Климент Охридски”, Националната художествена галерия и „СОХО” - Софийска Холистична Коуъркинг Компания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com