X
 
 

Борбата за секунди от нашето внимание

1016 3
Борбата за секунди от нашето внимание
Снимка: A1.bg
Живеем в ера на дигитализация. Тя е фактор в почти всяка област на живота, а всички ние сме част от двигателната сила в цялостния процес на навлизане на технологиите в ежедневието.

Независимо дали ще направим ретроспекция в исторически план, или ще разгледаме само последните 20 години, в които дигиталните технологии бележат своето най-голямо развитие (досега), ще открием, че именно стремежът ни за откриване на нови неща и задоволяване на нашето любопитство са сред ключовите фактори за развитие на съвременния свят. Другият основен фактор е пречупен през потребителската гледна точка. Колкото повече участваме в разработката или използваме всевъзможни технологии в нашето ежедневие, толкова повече се засилва вътрешното (и може би неосъзнато от мнозина) консуматорско чувство. Желаем да получаваме повече информация, по-лесни методи за онлайн комуникиране и по-лесно да използваме дигитални услуги, но за по-кратко време.

Живеейки в технологичен свят, в който постоянно си взаимодействаме с различни технологични джаджи, все по-често желаем всичко да се случва на момента. Искаме да се възползваме от онлайн услуги по по-лесен и по-достъпен начин. Желаем всичко да се случва в рамките на няколко секунди, а в тази връзка технологичните компании се борят за вниманието ни като потребители и ни предоставят съдържание и услуги, които да отговорят на желанията ни за по-бърза консумация на съдържание и по-бързо използване на дигитални услуги.

Социалните мрежи зададоха тона

Добър пример в тази връзка са социалните мрежи, които непрекъснато се променят, а съдържанието в тях се създава от самите нас. Ако един пост не ни грабне вниманието веднага, то има вероятност никога да не му обърнем внимание. Това важи с особена сила за видеото, което има броени секунди, за да привлече вниманието на потребителите и да ги убеди, че си заслужава да го изгледат докрай. Така е и с останалото съдържание. Движим се по news feed-а с бързи темпове нагоре и надолу, разглеждаме постовете за части от секундата. На свой ред платформите се стремят да оптимизират това и да предложат на потребителите нови формати, за да задоволят желанието за по-бърза консумация на съдържанието.

Увлечени от тази скорост, дигиталните услуги също постоянно се развиват, за да отговорят на търсенето на потребителите. Целта на компаниите е техните онлайн продукти и решения да предоставят бързина, удобство и да дават възможности за допълнителна персонализация и опции за самообслужване на всеки потребител. Това дава повече свобода на потребителите, които сами определят кога да взаимодействат с определена компания, без да се налага да се съобразяват с установено работно време на търговски обект.

Днес всеки има възможност да отвори мобилно приложение на своя смартфон или таблет и да се възползва от дигитални услуги като заплащане на сметки, извършване на парични преводи, онлайн пазаруване и какво ли още не в рамките само на няколко секунди.

Секундите на потребителите са ценни

Пример за приложение, с което можем да улесним ежедневието си и да спестим време, е Моят А1. Наскоро телекомуникационната компания А1 стартира своето ново мобилно приложение за самообслужване, което идва с подобрени функционалности, удобен интерфейс за управление и оптимизирана скорост. Освен че потребителите разполагат с възможност за заплащане на своите сметки към оператора в рамките на няколко секунди, началният екран на Моят А1 предоставя подробна информация за потреблението. За допълнително удобство потребителят разполага и с детайлни фактури, които могат да бъдат свалени на мобилното устройство. Моят А1 е удобно средство за всеки, който не разполага с време за посещение на физически магазин на телекома, а в същото време иска да добави нови услуги към своя абонамент – още мегабайти интернет, ТВ пакет, да закупи електронна винетка, или дори да активира роуминг, ако му предстои пътуване. Приложението предлага и персонализирани оферти на потребителите, с цел те да могат да изберат най-подходящите за тях планове и услуги и така им помага да оптимизират своите разходи и да пестят време.

В ерата на дигитализация борбата за спестеното време и за спечеленото внимание на потребителя се измерва в секунди и се очаква да продължава да се развива със същите бързи темпове. От една страна любопитството ще тласка иноваторите да търсят нови технологични решения, които да се въвеждат в ежедневието. От друга - желанието на потребителите да получават и правят повече и то в рамките на секунда, ще подхранва цялостния процес по развитие на технологиите в глобален мащаб.

 

Actualno.com

Етикети:

  • Киряекица 3 Киряекица преди 1 месец Профил на трол?
    Отивате в А1 (Мтел) за телефон, дават ти да се подпишеш на някаква стъклена чиния на която нищо не пише (принуждават те да им се подпишеш на празен лист !), после получаваш договор в който пише : "Много внимателно прочетете договора ПРЕДИ да го подпишете " - това е тяхната ТЕНЕКИЯ ! Незаконно е, но нима в Територията има закони ? Или Прокуратура ?
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Абе АНАЛНИТЕ, колко бона сукнахте за този слугинаж на А1 ?
  •  Обиджиите А1 1 Обиджиите А1 преди 1 месец Профил на трол?
    Потребител съм на Интернет от А1 - това което получавам : Download 1.8 Mbps и Upload - 0 (кръгла НУЛА) и нищо не помага ! Те са "Чуждестранен СТРАТЕГИЧЕСКИ инвеститор", значи пълновластен ГОСПОДАРИН а ние сме РАЯ (макар че сега поне 10 човека ще скочат) . Но това са фактите ! Разпродадоха ни държавицата и се отнасят с нас , като с пигмеи .
Последно в Актуално