Google стана на 14, отговаря на въпроси в София

12537
Google стана на 14, отговаря на въпроси в София

Най-голямата интернет компания в света "Google" чества своя 14-и рожден ден.

На главната страница на търсачката има логотип с формата на виртуална "шоколадова торта" с 14 свещички, която постепенно се трансформира в разноцветното название на компанията с празнични свещи, поставени под него.

Интернет компанията е основана през 1998 от Сергей Брин и Лари Пейдж. Още през 1996 г. като докторанти в Станфордския университет те започват работа над собствена търсачка. Тя първоначално е използвана само на сайта на Станфорд.

За 14 години работа "Google" се превърна в търсачка световен лидер, а нейният браузър Гугъл Хром изпреварва своите конкуренти в глобален мащаб.

***

Най-ужасната работа в Google

Работата в Google обикновено изглежда изключително приятна. Офисите на компанията приличат буквално на детски градини за възрастни, сл...

Как Google гарантира сигурността на данните в облака? Как е изградена защитата на информационните системи на Олимпийските игри? Как компаниите съхраняват личните данни на клиентите си? Какво е влиянието на човешкия фактор в защитата на информацията? 


Това са само част от въпросите, на които 11-тото издание на международната конференция по информационна сигурност и съхранение на данните “Новото лице на дигитализирания бизнес” ще даде отговор днес. Събитието се провежда в х-л “Шератон” в София под патронажа на заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи на Р България Цветан Цветанов и с партньорството на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Конференцията, която се организира от ICT Media и ISACA-Sofia Chapter, започва точно в 9ч. 

Тазгодишното издание на форума акцентира върху новите предизвикателства и тенденции в сферата на информационната сигурност и съхранението на данни, както и върху заплахите и опасностите, които могат да засегнат всяка компания.

Сред обсъжданите теми са: управление на рисковете в контекста на кибер заплахите, съхранение на личните данни в корпоративна среда, информационна сигурност на облачните и мобилните решения. Планирана е демонстрация на кибер атака с участието на представител на италианските служби за борба с киберпрестъпленията и водещи български експерти. 

Сред ключовите лектори на събитието са: Мауро Израел, експерт по информационна сигурност, Роджър Саутгейт, независим консултант, Пржемек Сиенкиевич, Google, Кирил Трайков, мениджър на отдел “Услуги по управление на риска”, Делойт България, Найден Неделчев, началник отдел “Информационна сигурност”, Мобилтел ЕАД, Павлина Иванова, отговорник “Информационна сигурност, Societe Generale Експресбанк България, Стойчо Вълчев, ръководител отдел “Информация и телекомуникации”, EVN, Симеон Стойчев, главен информационен директор, Телерик, Александър Кашъмов, ръководител на правния отдел на Програма “Достъп до информация”, Явор Колев, началник сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост", ГДБОП, МВР, Албена Спасова, председател на Управителния съвет и съучредител на Международната академия за обучение по киберразследвания. Освен това водещи ИТ компании ще представят своя опит и най-новите решения в областта на информационната сигурност и съхранението на данни.

Редактор: Петър Проданов

Google качи цената на българските спортисти

Интернет анализатори проведоха проучване на онлайн пазара, като изследваха популярността при търсене в Google на българските представит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com