Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нещо ново! VW Taigun

23 октомври 2012, 16:16 часа • 31788 прочитания

От VW наистина планирали кросоувър, който да бъде по-компактен от Tiguan. Представяме ви новия концептуален Taigun, дебютирал по време на автомобилното изложение в Сао Пауло.



Компактният кросоувър притежава приятно грубоват стил с пластмасови протектори, метални престилки и 17-цолови лети джанти. Сред другите характерни акценти са мощната предна решетка, отворите за въздух в предния капак, както и доста широките калници. В допълнение колата получава задна врата от две части, LED светлини и скрити дръжки на задните врати.

Интериорът като цяло е изчистен и залага на контрастни цветове. Германците са оборудвали SUV-a с инфо-развлекателна система, инструменти на арматурното табло, както и със специални отвори за въздух от климатичната система. Багажникът побира 280 литра, но със сгъване на задните седалки обемът може да скочи на 987 литра.



За задвижването си моделът разчита на 1-литров TSI двигател, който произвежда мощност от 110 к.с. и въртящ момент от 175 Нм. Този потенциал позволява на 985-килограмовия SUV да ускорява до 100 км/ч за 9.2 секунди и да вдига максимална скорост от 186 км/ч. Средният разход на гориво пък е 4.5 л/100 км.

Още новини от света на автомобилите четете в rs-auto.bg

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес