X
 
 

Путин обяви цел пред Русия - да стане водеща държава в технологично отношение

3491 0
Путин обяви цел пред Русия - да стане водеща държава в технологично отношение
Снимка: iStock/Guliver
Руският президент Владимир Путин участва в среща, посветена на развитието на технологиите в областта на изкуствения интелект, организирана от "Школа 21", основана от Сбербанк.

Преди срещата на Путин беше показана изложба на последните разработки в тази област. Държавният глава на Русия беше посрещнат от цифров аватар на банката - виртуална телевизионна водеща на име Елена, създадена в Русия с помощта на технологии за изкуствен интелект, предаде БГНЕС.

Неудобните въпроси, на които Путин не отговори

На 7 юни се проведе 16-та "Пряка линия" по време, на която руският президент Владимир Путин отговаря на въпроси наживо. Все пак имаше и...

На Путин бе показана работата на системата за анализ на транспортния трафик в Москва, технологията за търсене на заподозрени и безопасността на движението. В допълнение, на президента бяха показани няколко иновативни продукта, включително невронна каска, която помага на пациентите с травма на главата да се възстановят.

В началото на срещата президентът отбеляза, че страните-монополисти в изкуствения интелект в бъдеще ще станат "господари на света". Путин добави, че не е случайно, че много страни вече са приели планове за действие за развитието на такива технологии. Според него Русия трябва да има технологичен суверенитет в областта на изкуствения интелект. По-специално, за това е необходимо значително увеличаване на финансирането, създаване на стимули за частни инвестиции и развитие на корпоративната наука и научноизследователската дейност.

Руският президент подчерта, че Русия трябва да се превърне в една от ключовите държави за решаване на най-трудните научни проблеми с участието на учени от цял свят, както и за „изграждане на персонален и интелектуален потенциал“. Той добави, че световните учени ще могат да работят в математически центрове, които през следващата година ще се появят в Москва, Санкт Петербург, Сочи и "ще допълнят вече съществуващото".

Путин заяви, че в следващите пет години страната трябва да заеме водеща позиция в областта на компютърното развитие, включително в областта на киберсигурността. Държавният глава на Русия отбеляза, че за "технологичното новаторство" е необходимо да се премахнат законодателните и административните бариери, като не се забравя и киберсигурността. Той подчерта, че е от основно значение да се настрои руското законодателство към новата технологична реалност, бързо и ефективно да се създаде гъвкава и адекватна правна рамка за разработването и използването на решения, базирани на информационните технологии.

Български експерти: Проблемът не е изкуственият интелект, а липсата на естествен

Трябва ли да се страхуваме от изкуствения интелект, който вече започва да навлиза в живота ни? Този въпрос коментираха ключови фигури...

Според Путин също така е необходимо "да се гарантира надеждна защита на интелектуалната собственост, законовите условия за регистрация на патенти в националната юрисдикция на Русия".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  До като не се обръсна с руско ножче за бръснене, нямам вяра на Путю и на всичко 'Delano v Rosii ' ! Хоуг !!
 • Анонимен 5 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Как така тук не са цъфнали още родните милиционери във форума,двете дежурни в Актуално русофобни СОРОСпии Деби и Барбара и да ни обяснят колко изостанала е Русия??
 • Психиатър 5.1 Психиатър преди 6 месеца Профил на трол?
  От месеци ви следя с тревога. Имате болезнени и все по-тежки халюцинации за някакви преследващи ви създания "Деби и Барбара". Същевременно те изобщо не съществуват вън от вашето съзнание. Диагнозата ви е депресивно-компулсивно разстройство, съчетано с комплекс за малоценност и мъчително усещане за отхвърляне и непридлежност. Опитайте с глад и студени душове.
  : 1 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  „Китайският и руският изкуствен интелект изпреварят САЩ” – пише журналистът от Daily Star Андерс Енглси. Заместник-министърът на отбраната на САЩ предупредила, че Пекин и Москва са постигнали „огромен прогрес в своите технологии ”. Според Енглси, за източник на тази информация послужил отчет, че САЩ се оказват „след своите противници” и трябва да решат „дали ще оглавят бъдещата революция или ще ст виж още ›› анат нейна жертва”
 • За информация на троляците-соросоидчета 3 За информация на троляците-соросоидчета преди 6 месеца Профил на трол?
  Путин мисли като шахматист и е в отлична спортна форма! (официално)
 • Гейтс 3.1 Гейтс преди 6 месеца Профил на трол?
  Руските компании са най-активните в света при въвеждането на изкуствен интелект - 30% от фирмите в Русия го правят, със среден световен индекс от 22,3%, сочи проучване на Microsoft. Проучването „Бизнес лидери в епохата на ИИ“ посочва, че 30% от руските ръководители активно въвеждат изкуствен интелект. Във Франция, например, тази цифра е едва 10%, според уебсайта на Microsoft.
  : 8 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Путя, виж доклада на Чайка за плачевното състояние на руското въздухоплаване и не говори смешки пред децата от школата!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Да не би да е решил вече да сдава властта? Много му идва, уморява се човека, не става вече нито за президент, нито за премиер.
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...