Градът-домакин на "Евровизия 2022" ще се избере с конкурс

5791
Градът-домакин на "Евровизия 2022" ще се избере с конкурс
Снимка: Getty Images/Guliver

Италианският град, който ще бъде домакин на Евровизия 2022, ще бъде избран въз основа на резултатите от състезание, съобщи на пресконференцията след края на конкурса ръководителят на италианската делегация Симона Марторели, съобщава ТАСС.

Италианската група „Манескин“ с песента „Zitti e Buoni“ спечели конкурса за песен на Евровизия през 2021 г. в Ротердам с 524 точки.

"Много се гордеем с тази победа - подчерта Марторели. - Тя е от голямо значение за нас. След 31 години конкурсът за Евровизия се завръща в Италия. И ще се радваме да го приемем". „Това е добра възможност за възстановяване, тъй като, както знаете, имахме много трудни времена, особено в Италия“, каза тя. „Ще проведем състезание, според резултатите от което ще бъде определен градът домакин“, добави ръководителят на италианската делегация, отказвайки допълнителни спекулации по темата.

Членовете на групата заявиха, че за тях не е важно в кой град на Италия ще се проведе състезанието през следващата година. Те нарекоха победата си на „Евровизия“ невероятна и говориха за това на последната пресконференция.

"Невероятно е. С песен като тази е невероятно", каза вокалистът на групата Дамяно, отваряйки бутилка пенливо вино пред пресата, за да отпразнува победата.

Евровизия 2021: Виктория Георгиева се класира на 11 място (ВИДЕО)

Песента на Виктория Георгиева "Growing Up Is Getting Old" остана на 11 място на тазгодишната Евровизия, като незнайно по каква логика н...

Според басиста на групата Виктория резултатът им показва, че хората обичат музиката им. „Това е най-важното за нас“, каза тя.

Музикантите споделиха своите творчески планове. Групата подготвя нов студиен албум, който ще излезе преди края на годината, а също така ще тръгне на турне през декември.

Италианските журналисти посрещнаха новината за победата с бурни възгласи, аплодисменти и сълзи от радост. „Това е невероятно", каза журналист на име Симоне със сълзи на очи. „Това е ново начало за нас, това е фантастично".

„Не очаквахме това и бяхме много притеснени", каза журналист на име Андреа. „Много съм щастлив, искам да пея, искам да танцувам, искам купон, ще празнуваме цяла нощ". „Готови сме да бъдем домакини на Евровизия догодина, във всеки град в Италия“, изрази увереност той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Колко точно са близки Мистър България и Виолета от "Игри на волята"? (СНИМКИ)

Надежда от "Ергенът" е в болница (СНИМКА)

Кание Уест отваря собствено порностудио

След подъл женски номер: "Ергенът" напусна още една дама (СНИМКА)

Невиждано: Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen (ВИДЕО)

Продават любимите дрехи на Вивиан Уестууд за благотворителност

На коктейл без грим в "Ергенът". Ето какво предстои тази седмица (СНИМКИ)

Глория претърпя инцидент. Вижте какво се e случило (СНИМКИ)

Емилия каза истината за отношенията със съпруга ѝ Жорж Башур

Лили Иванова празнува рожден ден, бившият ѝ мъж издаде годините ѝ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com