Уотърс: Трябва да има места, които да ни напомнят мрачните дни

7290
Уотърс: Трябва да има места, които да ни напомнят мрачните дни

Роджър Уотърс заяви в Берлин, че подкрепя противниците на проект за строеж в непосредствена близост до най-дългото парче от Берлинската стена, което все още се вижда в града.

Ден преди спектакъла си "Стената", който ще изнесе в Берлин, бившият басист на Пинк Флойд посети 1,3-километровата отломка, изрисувана от художници и наречена Галерия "Източна страна".

СМЕ се извини за неудобството на някои зрители на The Wall

СОФИЯ МЮЗИК ЕНТЕРПРАЙСИС (SME) поднася извиненията си на всички, закупили билети на стойност 90 лв в сектор Б за концерта на Роджър Уот...

"Обикновено не съм много известен с препоръки за запазване на стени в света, по-скоро съм от хората, които се стремят да ги разрушават, но в този случай съм изключително щастлив да направя изключение от общото правило", заяви 69-годишният музикант пред десетки хора, които пристигнаха на мястото.

"Подкрепям напълно протестното движение срещу продължаването на този проект за недвижим имот. Трябва да има места, които да ни напомнят за това, на което сме станали свидетели в мрачните дни на Студената война", допълни Уотърс.

В края на март четири блока от стената, представляващи отвор пет на шест метра, бяха махнати и заменени с врата. Това стана по поръчка на компания за недвижими имоти, която иска да построи луксозен небостъргач с височина 63 метра на бреговете на близката река Шпрее.

Компанията заяви, че решението било временно, за да се осигури достъп на колите до строежа и обеща, че блоковете на стената ще бъдат върнати след края на работата.

Уотърс: Разбийте стената между поколенията

„Разбийте стената между поколенията в българската музика“. Това бяха думите на Роджър Уотърс към Фънки по повод участието...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com