Община Благоевград осигурява нови работни места

12126
Община Благоевград осигурява нови работни места
Снимка: Actualno.com/Милена Славкова
Вчера късно вечерта стана ясно, че община Благоевград е спечели голям обществен проект, който ще осигури нови работни места в града. Проектът е фокусиран върху осигуряване на персонална грижа за възрастни хора и лица с увреждания, също под формата на патронажна грижа.

Договорът, който община Благоевград е получила, осигурява безвъзмездна финансова помощ с общ размер от близо 400 хил. лв. и е по оперативна програма. Инициативата ще бъде насочена както към формирането на мобилни групи, които ще осигуряват грижа за възрастните хора и потребители с увреждания, така и в осигуряване на нова работна група за служителите в патронажа.

Десетки благоевградчани се събраха за Деня на Европа

На 9-ти май - Ден на Европа и 74 години от победата над фашизма на Стария континент, жителите на Благоевград станаха част от поредното ...

Проектът в за срок от една година, като пет месеца по-рано ще започнат дейностите по наемане на хора, закупуване на автомобил и провеждане на обучения.

Другата новост, свързана с града, е изграждането на иновативна поливна система за градския парк "Бачиново". Туристическата забележителност, която всеки ден събира десетки жители и гости на града, ще бъде поливана чрез новата система, която също финансирана по международен проект. Очаква се районът да бъде и облагороден с нови дървета и храсти. По-рано в социалните мрежи, бе публикуван снимков материал със строителна техника на алеята за парк „Бачиново“. Машините, които се намират на място са заради изграждането на интелигентната поливна система и сондата.

Само месец пък по-рано, стана ясно от кмета на града д-р Атанас Камбитов, че предстои и изграждане на нова детска площадка в парка.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители