Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

26 март 2024, 16:48 часа • 1463 прочитания

В създаването на нормална жизнена среда за ромското население в Благоевград се инвестират над 960 хил. евро, съобщава БНР. Строителството на Общностен център в Предел махала вече е към своя финал. Екипът, който се е заел със задачата от страна на общинска администрация и партньорите в дейностите, днес представиха междинните резултати от осъществяваните намерения.

Още: Всеки втори от ромската общност работи, все повече са и висшистите

Средствата от близо милион евро са чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Основен партньор на Община Благоевград в осъществяването на намеренията, е компания от Кралство Норвегия. Ръководител на проекта е Таня Маркова. Оценката й за свършеното до този момент е, че се върви в правилната посока.

Партньор в дейностите за овластяването на ромите и приобщаването им към гражданското общество, е и Сдружение ЛИДЕР. Освен че се работи на терен само с ромската общност, но се и цели представяне на разбираем език на проблемите, които трябва да се решават заедно, казва адвокат Меглена Михайлова, представител на сдружението.

Още: Какво се случва в Германия по отношение на ромите? Доклад очертава притеснителни тенденции

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес