АПИ съветва: Подгответе автомобилите за ниски температури

1982
АПИ съветва: Подгответе автомобилите за ниски температури
Снимка: iStock/Guliver

От Агенция "Пътна инфраструктура" съветват шофьорите да подготвят автомобилите си за зимата. От Пътната агенция приканват водачите да не чакат първите минусови температури и да следят за доброто техническо състояние на превозното средство.

Агенцията е създала организация за обработка на пътищата при понижение на температурите. Това стана ясно след срещата на Управителният съвет на Пътната агенция с директорите на 27-те областни пътни управления за подготовката за зимния сезон, съобщават от АПИ.

Бившата "Агромах" и фирма на бивш футболист с 10 лв. капитал поемат пътищата в Смолянско

Бившата фирма "Агромах", сега "Грома Холд" ЕООД, регистрирана в благоевградското село Бело поле, заедно с фирма на бившия футболист Фил...

На Национално съвещание директорите на пътните управления докладваха на председателя на УС на АПИ Георги Терзийски за наличните към момента количества суровини - сол, пясък, луга и техника, с които да се обработват настилките през първите по-студени дни по високопланинските проходи и съоръженията, тъй като там предпоставките за заледявания рано сутрин са най-големи.

Създадената организация за обработка на настилките при влошаване на времето трябва да е на нужното ниво и към пътноподдържащите фирми, които не изпълняват поетите ангажименти, ще приложим цялата строгост на нормативната уредба, категоричен е инж. Иван Досев, член на УС на АПИ, в чийто ресор е поддържането на пътната инфраструктура.

До края на месеца по райони на планиране ще се проведат регионалните срещи за готовността за зимата, в които участват представители на различните институции - Пътна полиция, ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", ИА "Автомобилна администрация" и др. Първата е през следващата седмица. На директорите на областните пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т.н. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките, като доставките продължават за зимен сезон 2020/2021. Очаква се в периода 1-15 ноември, в зависимост от метеорологичните условия, да бъде въведено зимното поддържане на републиканската пътна мрежа в цялата страна.

АПИ: Над 500 машини чистят пътищата

Над 500 машини обработват Републиканската пътна мрежа. Това каза Михаил Миланов, дежурен в Ситуационния център на Агенция „Пътна ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com