Барбалов: Новата методика за такса смет ще вдигне сметките на столичани

28208
Барбалов: Новата методика за такса смет ще вдигне сметките на столичани
Снимка: БГНЕС

Столичният заместник-кмет по финансите Дончо Барбалов заяви, че новата методика за такса смет ще натовари с пъти сметките на столичани. Той заяви, че за решаването на проблема разчита и на новия министър на околната среда Станислав Анастасов, предаде БНР.

"Не е премислено и не е разработено достатъчно добре това, което държавата смята да приеме, въпреки сериозната реакция от страна на общините. Говорим за едно увеличение в пъти на отделни групи граждани. Една малка група може би ще се чувстват по-добре, но големият брой хора ще бъдат със сериозно финансово натоварване", заяви той.

БСК: Общините саботират въвеждането на европейски механизми за определяне на такса "смет"

Българските общини отново се оказаха изненадани и неподготвени за въвеждането на отдавна чаканите от данъкоплатците промени в методикат...

"Надявам се, въпросът с такса смет да се реши положително. Също разчитам и на новия министър на околната среда, който виждам, че още от първите си дни протяга ръка за среща с общините по темата "околна среда". По същия начин да реагира положително и да подобри диалога с общините на тема такса смет, защото в край на сметка резултат от една непремерена реформа ще доведе от една страна до проблеми с общинските бюджети, от друга страна до проблем с почистването на градовете", заяви Барбалов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com