X
 
 

Борисов намеси Радев при модернизацията на жп инфраструктурата - почти с похвала (ВИДЕО)

2432 0
Борисов намеси Радев при модернизацията на жп инфраструктурата - почти с похвала (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС
"Последните дни видяхме пълна подкрепа на президента. Всичко, което правим, той го промотира съответно в Словения и в Санкт Петербург. Съжалявам, че върна закона за предварителното отчуждение, защото всичко това, което говоря, ако го няма този закон, няма да бъде построено, поне следващите 15-20 години. Но да речем, че някой го е подвел". Така премиерът Бойко Борисов не пропусна да вкара политически нюанс на инспекцията на ремонтите и строителните работи по проектите от Трансевропейската транспортна мрежа (ТЕН-Т).

"Правителството продължава приоритетно с инвестиционната програма в жп транспортната инфраструктура. Влакът пести енергия, представлява 100 процента екологично чист транспорт и ще се спести трафик от стотици хиляди тонове товари", добави Борисов и по същинската тема.

Борисов инспектира нов железен път по отсечката София-Елин Пелин

Полагането на нов железен път по отсечката София-Елин Пелин инспектира министър-председателят Бойко Борисов заедно с министъра на транс...

Борисов уточни, че по въпросните проекти ще бъде модернизирана 400 километра жп инфраструктура. "Важно е хората да видят свършеното. Ние работим здраво", заяви министър-председателят.

Според премиера обновлението на жп инфраструктурата ще помогне да бъде облекчен трафикът по АМ "Тракия" например, но и трафикът по магистралите като цяло.

В района на гара Белозем министър-председателят Бойко Борисов направи оглед на извършените строителни дейности в отсечката Скутаре-Оризово. Тя е част от проекта „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, фаза2“. В този участък са напълно подновени 28 км. жп линия. Изградени са шумозащитни и предпазни стени в гара Маноле и Белозем и едно пешеходно пресичане с осигурен достъп за лица с намалена подвижност. Контактната мрежа е изцяло нова.

Actualno.com

Етикети:

  •  Мафията си има държава ! 1 Мафията си има държава ! преди 8 месеца Профил на трол?
    Белгийският министър председател Шарл Мишел днес също като австрийският канцлер е представил идеята да бъдат спрени парите от Еврофондовете за страни като България . Белгийският премиер : Спрете парите от ЕС за България, храним мафията на Борисов !