Жълт код, този път заради гръмотевични бури

5483
Жълт код, този път заради гръмотевични бури

В 12 области на България е обявен жълт код за 10 август. Този път жълтият код предупреждава за гръмотевична активност, съобщиха от НИМХ.

Кодът, алармиращ за потенциално опасно време, при което прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но експертите съветват да бъдем внимателни, ще е в сила за области в главно за Северна и Западна България. Това са областите: Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София област, София град, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Благоевград и Смолян. В останалата част от страната кодът е зелен.

Утре ще продължи да прониква хладен въздух и дневните температури ще се понижат с още 3-4 градуса. Преобладаващите максимални ще са между 27° и 32°. На много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни превалявания и гръмотевична дейност. Над Източна България преди пладне ще преобладава слънчево време, впоследствие и там облачността ще се увеличи и вечерта на отделни места краткотрайно ще превали.

Редактор: Георги Иванов

Два, три градуса надолу и възможен дъжд

Времето ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с развитие на купеста облачност, съобщиха от НИМХ.В следобедните часове и през нощ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com