Капка: Ако има достойнство, Волен да подаде оставка!

7190
Капка: Ако има достойнство, Волен да подаде оставка!
Опитах да спася семейството си и партията, но не успях, споделя разочарованата доскорошна половинка на лидера на "Атака"

Капка Сидерова окончателно натири лидера на "Атака" Волен Сидеров.

"Аз не съм пуритан, който да не разбира нещата от живота, но когато един човек е политик, трябва повече да внимава и да носи последиците от това, което върши", каза пред бТВ общинският съветник.

Тя бе категорична, че не е обидена, но в началото е била наранена от действията на Волен.

"След това приех, че такива неща се случват в много семейства", сподели Сидерова за семейните си проблеми с лидера на "Атака".

"От 20 години сме заедно с Волен. Проблемът при нас е, че не бяхме само семейство, а дълги години живеехме в тандем като журналисти, заедно планирахме повечето си книги, заедно измислихме идеята за партия "Атака", заедно я реализирахме. Ние по-скоро сме били екип, който работи много добре, като смазана машина, отколкото като средностатистическо българско семейство. Но се появява друга жена в живота му и отношенията се развалят. Опитвах цяла година да спася семейството си и да предотвратя последиците, които виждах, че очакват партията също, но за съжаление безуспешно", каза още тя.

Връзката им беше като групова тайна. Аз разбрах последна. Разбрах от медиите, най-вече се уверих, след като видях снимки от лятото, разказа Капка Сидерова. Тя даде за пример случаите с Доминик Строс-Кан и камериерката, с Бил Клинтън и Моника Люински, и посочи, че обикновено такива истории са доста фатални за един политик.

"Щях да простя в името на партията и на това, което сме създали. Не сме се лъгали 20 години. Въпреки всичко бях готова да простя и да спася това, което беше останало. Помолих всички депутати индивидуално да не правят никакви движения преди изборите, да не навредят на кампанията. Депутатите си имаха причини да напуснат партията и техният мотив беше лична обида от промененото отношение на Волен Сидеров към тях. Преди година се промени неговото отношение към депутатите от "Атака". Повечето от тях не са взели отношение по това, което се случва в нейното семейство. Не съм аз причината, поради която те напуснаха "Атака". По време на кампанията за изборите се проведе всъщност твърде некоординирана кампания с грешни и хаотични послания. Например в началото се появи ужасно усмихната снимка на Волен, което е много нетипичен образ", обясни Сидерова.

Тя бе категорична, че няма да се откаже от партията.

"Ако го направя, това ще е все едно да се откажа от детето си. Конкретни планове не съм правила, но на първо време трябва да се запази идеята, каузата на "Атака". Смятам, че има място за такава партия. Аз съм създател на тази партия и я обичам. Аз съм политически анализатор от 20 години и моят анализ е, че до няколко месеца парламентарната група няма да съществува. Ако има достойнство, Волен трябва да подаде оставка. Аз не знам в момента той за какво се бори всъщност, отбеляза Сидерова. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com