Лютви Местан: Не познавам Цветан Василев, а Пеевски не бих го сложил и в стотицата на „Форбс”

39435
Лютви Местан: Не познавам Цветан Василев, а Пеевски не бих го сложил и в стотицата на „Форбс”
Снимка: БГНЕС

Седмото място на Делян Пеевски в класацията на българския вариант на списание „Форбс” е „само това, което му липсваше”. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в коментар в Народното събрание относно класацията на 50-те най-влиятелни личности в България на списанието.

„Ако основният критерий е тежест при взимане на политически решения, аз не бих го класирал и в първата стотица на най-влиятелните български политици. Но явно списание „Форбс” има други критерии и вероятно са повлияни от безспорния факт, че покрай избирането му за председател на ДАНС, той стана свръх популярен. Явно това е особен критерий за измерване на влияние, с който борави списанието”, посочи Лютви Местан.

Местан: Чакаме решението на Коалиция за България за сезиране на КС за мораториума

Очакваме политическото решение на Коалиция за България за подкрепа или неподкрепа на искането за сезиране на Конституционния съд по мор...

На въпрос как ще коментира, че Цветан Василев е на първо място в класацията, Местан отговори: „С риск да събудя почудата ще кажа – не го познавам. Не съм усетил върху себе си влияние. Според мен, ако това е влиянието, което се измерва към момента, а не за отминал период, смятам, че от гледна точка на конституционни правомощия, безспорно най-силно е влиянието на един премиер, независимо как ще се казва той”.

По думите на Местан Ахмед Доган е „от тези редки случи на естествени лидери, които запазват своята политическа актуалност независимо, че не участват оперативно пряко в политиката”. После лидерът на ДПС направи уговорката, че не говори за задкулисие.

„На някои им е отредено да плуват на гребена на всенародната любов, но тя никога не е константа и всички ние трябва да приемем неизбежната участ рано или късно да попаднем в нормални условия на остро, критично отношение на българското общество”, обобщи Лютви Местан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com