Мариана Векилска ще води ново предаване по БНТ

9643
Мариана Векилска ще води ново предаване по БНТ
Снимка: Виолета Цонкова

От 8 септември (вторник) зрителите на БНТ 1 ще научават актуалните събития и любопитните истории от цялата страна в новото предаване „България в 60 минути“. То ще се излъчва всеки делничен ден от 17:00 часа. Водещ на предаването ще бъде Мариана Векилска, съобщават от БНТ.

„България в 60 минути“ ще бъде предаване за живота в цялата му пъстрота, в което ще намира място градивното около нас, което често пропускаме“ – казва популярната журналистка. „Връщам се на екран с радост и ентусиазъм и нямам търпение, заедно с колегите в страната и със зрителите, да се впуснем в едно невероятно приключение из цяла България с #ИсториитеOколоНас.“

Новият формат на БНТ е насочен към широката аудитория. В първите минути на телевизионната вечер екипът ще предложи преки включвания и репортажи по теми, които засягат всекидневния живот на хората, ще акцентира и върху любопитни инициативи, бизнес решения, обществени събития, образователни проекти, традиции... и всичко онова, което вълнува и движи местните общности. „България в 60 минути“ ще поднесе на зрителите и много идеи свързани с пътешествия в страната. За реализацията на предаването БНТ мобилизира ресурса на четирите си регионални телевизионни центрове, както и на своите кореспонденти.

„БНТ от години разполага с най-добрите журналистически екипи в регионите. Така винаги успява да показва случващото се близо до хората и това, което пряко ги интересува. С новия формат искаме да превърнем това съдържание в програмен акцент на БНТ 1. Затова и предприехме тази необичайна за големите български телевизии промяна в началото на вечерния часови пояс“, споделя Емил Кошлуков, генерален директор на БНТ. „Изключително много се радвам, че опитен професионалист, като Мариана Векилска, се присъединява към нас. Заедно с колегите от регионалните центрове ще създадат предаване, което ежедневно ще надниква в най-интересните кътчета на България.“

БНТ е единствената телевизия, която има регионални центрове в четири големи български града – Варна, Пловдив, Русе и Благоевград, които заедно с кореспондентите, покриват територията на страната. В новото предаване те ще отразяват културата, икономиката и обществения живот на цяла България.

Визитка на водещата

Мариана Векилска напуска bTV

Водещата Мариана Векилска, която е част от екипа на bTV още от старта на телевизията през 2000 година, поема по нов професионален път о...

От началото на септември Мариана Векилска става част от екипа на БНТ, като водещ на новото предаване „България в 60 минути“.

Мариана е от София. Завършила е столичната Английска гимназия и Университета за национално и световно стопанство, след което изкарва курс по драматично майсторство в Университета на Централна Флорида, САЩ.

Започва кариерата си на журналист, като водещ на първия сутрешен блок на Нова телевизия. По-късно е репортер и водещ в Канал 3. Със създаването на bTV се присъединява към екипа, като репортер, а малко по-късно става лице на сутрешния блок.

През годините Мариана е била водещ на новините и на съботно-неделния сутрешен блок, репортер, продуцент и автор на кратки документални филми в медията. През 2019 г. заминава за Брюксел, където работи в голяма европейска организация, след което се връща в България и става част от екипа по международна дейност на Националния военноисторически музей.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важното за деня, 27 април

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Коментар №3 на седмицата: А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Коментар №2 на седмицата: След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Коментар №1 на седмицата: Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

Атлантическият съвет на България разкритикува освобождаването на Вяра Тодева

Военните ни обезвредиха боеприпас, открит в София

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com