Мъгливо, но топло ще е времето днес

19721
Мъгливо, но топло ще е времето днес
Снимка: БГНЕС

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще има мъгла или ниска слоеста облачност. По-значителни разкъсвания на облачността и подобрение на видимостта ще има след пладне над западната и централната част на Южна България. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще са между 10° и 15°, а максималните ще са от 16° - 19° в местата с трайна мъгла до 25° в югозападните райони. В София - минимална 12°, максимална около 22°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Мартин Славчев, дежурен синоптик.

Над Черноморието ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. След обяд ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха ще са 16° - 18° и ще са близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, по високите части – до умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°

Жълт код заради мъгла в 12 области

Мъгливо време и понижена видимост ще има в Северна и Източна България на 14 октомври, предупреждават от Националния институт по метео...

Във вторник ще преобладава облачно време и на места, отначало в Западна България, по-късно и през нощта срещу сряда и в останалата част от страната ще превали слаб дъжд. В сряда, отново от запад, ще започнат валежи. Вятърът ще се ориентира от запад, по-късно от запад-северозапад, ще се усили и с него ще прониква студен въздух. В четвъртък ще бъде ветровито, температурите ще се понижат, по-чувствително дневните. Валежите ще отслабнат, до края на деня от запад ще започнат да спират, а облачността - да се разкъсва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com