Нова такса вдига "Гражданската отговорност"

7484
Нова такса вдига "Гражданската отговорност"

Нова такса може да повиши цената на "Гражданска отговорност" с около 2 лв. Става въпрос за сума, която ще се събира в обезпечителния фонд към Националното бюро "Зелена карта", от който се плащат щети, причинени от наши шофьори в държавите извън Европейския съюз, в които се кара със едноименния сертификат, предаде Стандарт нюз.

Причината е във възникнал проблем заради трима наши застрахователи, които не са платили в срок на пострадали от български автомобили, разказа бившият изпълнителен директор на "Лев Инс" Стефан Софиянски. Затова Международното бюро "Зелена карта" започна наблюдение срещу България, след което да се реши дали срещу родния автозастрахователен сектор да стартира процедура по мониторинг.

Полицаи, "въоръжени" с таблети, ще дебнат за автомобили без "Гражданска отговорност"

Полицаи с таблети ще дебнат за автомобили без "Гражданска отговорност". Това съобщи главен комисар Антон Антонов от Пътна полиция.Целта...

Междувременно обаче въпросните 3 дружества са се издължили. Въпреки това опасността не е отминала. Ако нещата се усложнят, може да се наложи да се събират допълнително пари в обезпечителния фонд към "Зелена карта".

По време на обсъждане на проблема между родните автозастрахователи е било изчислено, че таксата ще бъде около 2 лв. на полица. Това означава, че след няколко месеца може да се наложи шофьорите да започнат да плащат и въпросната сума, освен 10-те лева, които в момента дават за Гаранционния фонд, когато си купуват "Гражданска отговорност".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com