Новините: Най-важното за деня, 30 юни

2910
Новините: Най-важното за деня, 30 юни
Снимка: БГНЕС

Екипът на Actualno.com представя бюлетина за 30 юни с основните новини от деня.

Доц. Кунчев: Ще налагаме глоби, докато ги научим да се държат както трябва

Здравият разум в здравните мерки при коронавирус - това е най важният въпрос. Ние можем да кажем само кои мерки са ефективни, но не можем да ги наложим насила. Ако на човек не му пука, и се държи неадекватно, той създава риск за себе си, за близките си и обществото. Има случаи на прикриване на информация, но масово хората са съзнателни.

Скандал – пациенти на три големи болници получават развалена храна

Месо с изтекъл срок на годност, прокиснало мляко и дори развалени яйца – това са консумирали пациенти на три от най-големите болници в България – "Пирогов", "Шейново" и Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация.

Граждански върховен съд инициират пострадали от ЧСИ

Да бъде създаден Граждански върховен съд призова гражданка, пострадала от частни съдебни изпълнители по време на пресконференция в БТА. Рени Михайлова поясни, че идеята е Гражданският върховен съд да е съставен от граждани в полза на суверенитета на българския народ.

Радан Кънев: ЕС може да ни спре парите заради корупцията и политизацията на прокуратурата

”Да го кажем направо - днешното състояние на медийната свобода, политическата корупция и политизацията на прокуратурата пряко застрашават шансовете на България да получи подкрепа и инвестиции от Възстановителния фонд ЕС”, пише Радан Кънев във фейсбук.

МОСВ: Спират се дейностите по проекта за устойчиво управление на Национален парк „Рила“

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на Оперативна програма „Околна среда“ спиране на дейностите по проект „Устойчиво управление на Национален парк „Рила” II-ра фаза“ и извършване на извънредни проверки на изпълнението му, съобщиха от МОСВ.

Кой носи (без)отговорността за бетонирането на голяма част от Българското Черноморие?

Източници на Аctualno.com, пожелали да останат анонимни, споделят, че за по-бърза процедура някои общини край морето предлагали на инвеститори да направят дарение от еди-колко си хиляди лева за изграждане на някаква общинска инфраструктура. Така процедурата по одобряване на проект ставала за 3-4 месеца, вместо 3-4 години.

Поредна порция чат между Пламен Узунов и Пламен Бобоков - за помилване на затворник

Прокуратурата публикува нова серия от снимки на разговори между президентския секретар по правните въпроси и борбата с корупцията Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков, част от аферата "Боклукгейт".

Висшият адвокатски съвет обясни защо прокуратурата не може да разследва президента

Войната между президента Румен Радев и прокуратурата стана напълно явна предвид случая с Пламен Узунов – секретар по правни въпроси и антикорупция на Радев. Стигна се дотам държавният глава да каже директно, че не вярва на прокуратурата и затова не бърза да освободи Узунов, въпреки всички публикувани досега чатове на негови разговори специално с Пламен Бобоков.

Какво ще съдържат учебниците по "Религия"?

Според съществуващата нормативна уредба изучаването на "Религия" е сводноизбираем час и е една възможност за допълнително изучаване на този предмет. Задължително е родителите да вземат решение дали децата им да изберат тези часове или не. Това каза пред доц. Костадин Нушев, преподавател в Богословския факултет в СУ "Св. Климент Охридски".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com