Обучение за "дигитално градинарство" - как да се борим срещу речта на омразата?

1564
Обучение за "дигитално градинарство" - как да се борим срещу речта на омразата?
Снимка: iStock

Асоциация за развитие на София кани учители, ментори, социални работници, обучители, представители на неправителствени организации, публични институции, образователни институции и хора, активно участващи в обучителни процеси, на еднодневен интерактивен семинар „Дигитално градинарство – прилагане на стратегии за противодействие на речта на омразата онлайн“.

Организаторите приканват всички желаещи, които искат да бъдат посланици на промяната, да добият знания и умения как да разпознават, дешифрират и отговарят на онлайн реч на омразата, както и да станат част от международна коалиция за противодействие на речта на омразата.

Какво ще научите?

Година по-късно: Адаптираха ли се университетите ни към пандемията?

Липсата на адекватна комуникация с администрацията и сериозни проблеми с онлайн средата не са нещо непознато и за висши учебни заведени...

Обучението има за цел да представи различните аспекти на речта на омразата в интернет пространството чрез интерактивни методи, които да ви помогнат да се справите с това предизвикателство по-лесно.

Локацията на събитието е SofiaLab – уютно, но и динамично пространство, в което можеш да се обучаваш, но и да обучаваш; да срещнеш интересни хора, но и да доведеш интересни хора; да търсиш креативни решения, но и да работиш за тяхното прилагане в практиката. Адрес: улица "Сердика" 1, ет. 3

Събитието е безплатно, като включва интерактивно обучение на български език от ментори представители на програмата, материали за работа по време на семинара, осигурени са също кафе паузи и обяд, както и сертификат за участие в програмата. Програмата не покрива разходи за нощувки и транспорт, за участници, които биха искали да се включат в обучението, но не пребивават на територията на град София.

Как да се включите?

Към настоящата покана прилагаме три формуляра за участие, с три възможни дати, в които можете да се включите. Един участник може да се включи само в една от посочените дати! Местата са ограничени! Формулярите за участие за съответните дати вижте в линковете:

За 10 години СЕМ е наложила само осем глоби за реч на омразата

За последните 10 години са издадени осем наказателни постановления за слово на омразата, с които са наложени различни по размер санкции...

С попълване на този формуляр вие заявявате своето желание за участие в семинара, а екипът на Асоциация за развитие на София ще потвърди по имейл участието ви и ще ви изпрати допълнителна информация. Срок за регистрация: 10 февруари 2023 г.

Програмата на събитието може да видите ТУК!

За проекта

Обучението е част от проекта LEAD - Online, който чрез образование, информиране и овластяване, съдейства на младите хора и техните учители по-добре да разберат феномена ‘онлайн омраза’. Проектът се стреми да разкрие корените на стереотипи и предразсъдъци, на враждебността срещу дигиталният „друг“, с цел да променим отношението и позицията на „дигиталните пасивни свидетели“. Асоциация за развитие на София е координатор на проекта, който включва още шест организации и институции от цяла Европа.

Проектът е съ-финансиран от програма „Граждани, равенство, права и ценности“ на ЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

"Топлофикация София" лъжат за по-ниски сметки за парно през февруари? (СНИМКИ)

Времето утре - 19 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com