X
 
 

Овчаров: Ще популяризираме Свищов като културно-историческа дестинация

1126 0
Овчаров: Ще популяризираме Свищов като културно-историческа дестинация
Снимка: БГНЕС
Желанието ни е чрез археологическите проучвания на средновековната крепост „Калето“ да популяризираме Свищов като дестинация за културно-исторически туризъм. Това каза проф. Николай Овчаров, „Фокус“.

Той даде за пример разкопките в Южна България – на Перперикон и Татул, които водят хиляди туристи годишно в региона. „Нашата цел е с течение на времето да превърнем крепостта „Калето“ в туристически обект с културно-историческо значение. Свищов е един много красив град. В него има всичко.

В края на града се намира големият римски град Нове, който чрез един добре изпълнен европейски проекти е направен много красиво. Във вътрешността на града са възрожденски къщи много красиви сгради от 20 век. Тоест има всички дадености, които биха могли да го направят притегателен център на културно-исторически туризъм. Към всичко товаможем да прибавим и предстоящата първа копка на „Дунав мост 3“, който ще свързва Свищов и Зимния. Всичко това е в полза на това, което сме тръгнали да правим. Дано всичко е наред и имаме успех при тези разкопки“, допълни проф. Николай Овчаров.

Actualno.com

Етикети: