Парламентът окончателно погреба Бургас - Александруполис

5472
Парламентът окончателно погреба Бургас - Александруполис

В НС депутатите от мнозинството сложиха край на участието на България в проекта Бургас-Александруполис като денонсираха на второ гласуване окончателно споразумението с Гърция и Русия за петролопровода, предаде БГНЕС.

Решението за това дойде от правителството, което обяви, че проектът е финансово и икономически неизгоден за държавата.

От КБ се противопоставиха по време на дебата, Петър Димитров попита защо "Южен Поток" е изгоден за България, а Бургас-Александруполис не е. Според него единственият печеливш от спирането на проекта е Турция, каза той и призова Иван Иванов от СК да прочете книгата "Османо-римската империя, българи и тюрки". В нея пише, че Турската империя е Римска империя, а българите са тюрки - дайте да четем Паисий, а не такива книги, призова Димитров.

Защо ни теглите в посока плащане на неустойки, отправи въпросите си депутатът към мнозинството. Мартин Димитров от СК пак заприказва за риска за приходите от туризъм и за 30-те млн. долара максимални годишни приходи от тръбата. Другият съпредседател на СК Иван Костов също застана зад денонсирането.

Очевидно някои са гледали много пъти филма "Карибски пирати", иронизира ги Румен Овчаров и призова да се гледа реално. Турция вече не е онази държава като преди няколко години и не слуша каквото й се казва, а води собствена политика, каза той. Той изрази недоумение от това как никой не е отчел какъв е българският интерес и как може да бъде защитен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com