Паси: Трябва да имаме смелостта да сме стратегически съюзник на САЩ

6266
Паси: Трябва да имаме смелостта да сме стратегически съюзник на САЩ
Потенциалът на отношенията ни е далеч по-голям, смята президентът на Българския атлантически клуб

Непосредствено след приключването на срещата между американския държавен секретар Хилъри Клинтън с висшите български държавници, президентът на Българския атлантически клуб Соломон Паси направи специално за телевизия "Европа" кратък анализ на темите, които са били дискутирани по време на визитата на Клинтън, както и на българо-американските отношения като цяло.

"Потенциалът на отношенията ни е далеч по-голям, смятам, че България трябва да има въображението и смелостта да стане стратегически съюзник от най-близката орбита на Съединените щати" - заяви Паси. Той подчерта, че темите, които са били предмет на разговори с Хилъри Клинтън, са били напълно предвидими, и изрази съжаление, че не са били проведени дискусии на високо ниво относно отпадането на визите за българи.

Как видяха отвън визитата на Хилари Клинтън у нас?

Посещението на Хилари Клинтън в България очаквано беше проследено с интерес от световните медии. Визитата се превърна в знакова поради ...

"При визитата се видя, че имаме прекрасни отношения със САЩ, но не успяваме да ги използваме. Те много добре поставят своите приоритети на масата за преговори и най-често стигаме до общия интерес. Така ще стане и с шистовия газ" - смята Соломон Паси.

Соломон Паси отхвърли твърденията, че визитата на Хилъри Клинтън в София е пряко свързана с мораториума, който правителството наложи на проучването и добива на шистов газ. Въпреки това дипломатът не отхвърли възможността именно посещението на американския държавен секретар впоследствие да се окаже повратна точка в преговорите на страната ни с "Шеврон".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com