Павлова: Новите винетки не са незаконни

5415
Павлова: Новите винетки не са незаконни
Снимка: БГНЕС

Новите винетки не са незаконни - обнародвани са още на 10 ноември в Държавен вестник. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Министър Павлова заяви, че едната линия, по която е била атакувана законността на винетките е визуализацията им и необнародването й в държавен вестник. Министър Павлова заяви, че не е вярно, че визията не е обнародвана в Държавен вестник, напротив това е направено много по-рано – още на 10 ноември. По думите й МРРБ не може да предостави за обнародване елементите, които гарантират оригиналността на винетките, в противен случай пазарът ще бъде наводнен с фалшиви такива.

85% от снегопочистващите машини у нас вече са в готовност

Над 85% от машините, налични за настоящия зимен сезон, са в техническа изправност. Това обяви министърът на регионалното развитие и бла...

„Всичко, което е публична информация е дадено в държавен вестник. ВАС излезе с решение, че няма основание да образува дело. Жалбата е неоснователна, защото всичко е обнародвано по надежден ред и по постановленията на Министерски съвет”, коментира още министър Павлова.

Министър Лиляна Павлова каза още, че се върви към електронна винетка, която да може да се плати със SMS. По думите й няма законов ред, по който винетките да бъдат изтеглени от пазара. По думите й разпространението им е вече факт. Министър Павлова обясни, че са длъжни по закон до 15 декември винетките да бъдат пуснати в продажба.

По думите й разпределено по месеци увеличението е с два лева на месец за ползване на републиканските пътища. Средствата, които постъпват в републиканския бюджет от продажбата на винетки са в размер между 180 – 200 млн. годишно. За ремонта на пътищата в страната държавата дотира с още толкова. Министър Павлова бе категорична, че средно за ремонт и поддръжка на пътищата са необходими между 600 – 700 млн. лв. годишно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com