Пече се бунт, ако Цветанов не си тръгне!

13523
Пече се бунт, ако Цветанов не си тръгне!
Оставка или стартират протести, заканва се новосформирано от малтретираното в Мировяне семейство гражданско движение

След поредния МВР резил търпението на обществото спрямо вътрешния министър става все по-малко.

Пострадалото от безумната акция на 20 закачулени полицаи в Мировяне семейство обяви на брифинг създаването на Граждански комитет, който да поеме случаите на насилие над български граждани от всякакво естество.

Те основават решението си на подкрепата, която са получили след операцията на полицията срещу тях във Фейсбук и в цялото интернет пространство, което за тях е показателно за нагласите на общественото мнение у нас по този проблем.

Семейството е категорично, че иска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов.

"Той се оправдава с ниско поставените служители в полицията, които не са си свършили работата. Нека не си измива ръцете с тях, те са правили това, което им е наредено. Защо смятате, че трябва да съм от партия, за да си търся правата. Искам целият този ужас и шок да не се случи на някой друг. Подала съм жалба в прокуратурата заради действията на полицията и побоя над мъжа ми", заяви съпругата на бития от полицаите Петър Начков – Малина.

От семейството очакват оставки на висши ръководни кадри в МВР, прокуратурата да се самосезира за случая и като пострадали да бъдат овъзмездени за понесените щети и страдания.

"След поредната лъжа на Борисов, че ще се заеме със случая и опита да ни заблуди с някакви наказания, искаме и неговата оставка", допълни думите на родителите си Ралица Начкова, създател на прословутата Фейсбук група.

Ако вътрешният министър не се подчини на общественото мнение, ще последват масови митинги.

"Не сме против политическата класа, а искаме да разберат, че гражданите на тази държава имат права и трябва да се отърват от страха, продължи Гаджев. Няма да допуснем партиите да се месят в инициативата на гражданското общество, защото нашите партии се превърнаха във феодални владения", изрази той оценката си за тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com