Пострадали от ЧСИ готвят петиция до Европейския парламент

5372
Пострадали от ЧСИ готвят петиция до Европейския парламент
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Петиция до Европейския парламент и други външни институции възнамеряват да изпратят пострадали от частни съдебни изпълнители (ЧСИ), съобщи за Actualno.com Ивайло Илиев, който в момента подготвя учредяване на Съюз на длъжниците – Солидарност. „Ще изпратим петиция там – навън, до европейците и клипове също – да видят какво се случва“, каза той и определи случващото се като геноцид. Той изрази недоверие към българските институции и подчерта, че освен ЕП, ще бъдат сезирани всички органи и институции в чужбина, защото тук всички мълчат.

„Публикувах документи, правя каквото мога, но тук всички мълчат“, сподели Илиев. Ето неговото обяснение: „Сключили са споразумение всички, които знаят правото да си мълчат, защото всички се хранят на гърба на хората, на техните заплатки, парички и имоти. Грабят. За 30 – 40 млрд. евра става въпрос - ограбени имоти на потърпевши граждани и фирми – преразпределено национално, фирмено и лично богатство“. Илиев уточни, че това е неофициална статистика на базата на въпроси, които е отравял и предоставяни сметки. „Официалната статистика е тази, която публикувах, но по нея никой не взе отношение – 600 000 дела са проведени само в София до април месец миналата година и до април тази година ще станат плюс още 50 000“ добави той и обобщи: „Комбайнът върви, той реже глави на всеки. Задвижен е механизмът и сам няма да спре“.

ЕК и ЕП да дойдат незабавно с мисия в България, настояват пострадали от ЧСИ

Ще поискаме Европейската комисия (ЕК) и европейските депутати да изпратят незабавно мисия в България, която да провери какво се случва ...

Илиев е категоричен, че всички, гледани в закрито заседание заповедни дела са нищожни, не пораждат правно действие и всичко взето въз основа на тях подлежи на връщане.

Той разказа, че всичките дела, които са гледани от 2008 досега по прословутите заповедни производства, са разглеждани при закрити врати – без да бъдат призовавани хората нормално. „Никой не знае, че му тече дело, докато не му цъфне някой да му връчи или заповед за изпълнение на парично задължение или вече изпълнителен лист и е запориран и възбранен отвсякъде. Никой не разбира“, подчерта Илиев. По думите му, това се върши от съдебните изпълнители или от съда, след като делото „е протекло“, т.е. приключило. „Как може да протече едно дело, след като не е призована другата страна“, изрази недоумение той и възрази: „Дават ти заповед за изпълнение и ти казват – ако искаш можеш да подадеш възражение, сиреч да стартираш втората част от процеса, без преди това да си проверил дали е валиден, дали е истинско това, което е преди“.

Илиев подчерта, че европейското право е водещо за всички държави- членки на ЕС и изтъкна, че член 47 от Хартата за основните права на ЕС, казва, че всеки има право неговото дело да бъде гледано справедливо и публично в разумен срок от независим и безпристрастен съд, предварително създаден със закон. „Делото да бъде гледано публично и ти да си там, и да имаш и публика е разбираемо“, подчерта Илиев и изтъкна: „На тези дела, които са гледани, във всичките заповеди пише "проведено частно гражданско дело", значи става въпрос за личното на някой, но съдът не го брои за нормален човек, че да го извика там и е проведено делото от състав на съда“.

Илиев е убеден: „Делата трябва да бъдат гледани в открито заседание и подлежат всичките на пререшаване“ и заключи:“ Колкото и да е лошо, колкото и да е обидно, това е по европейското право“.

Граждански върховен съд инициират пострадали от ЧСИ

Да бъде създаден Граждански върховен съд призова гражданка, пострадала от частни съдебни изпълнители по време на пресконференция в БТА....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 16 април 2024 г.

Протест пред Съдебната палата иска оставката на Сарафов (ВИДЕО)

Обвинените за контрабанда Димитрови са имали влияние на високо ниво в държавата, твърди ДАНС

Времето утре - 17 април 2024 г.

Четвърти в НАТО сме по дами в армията

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Въпрос за 11 млн. долара: Държавата не знае чия е суперскъпата яхта с български флаг в Дубай (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com