Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Седмична прогноза за времето за 20-26 май 2024 г.

19 май 2024, 17:30 часа • 10291 прочитания

През новата седмица времето ще бъде неустойчиво. Все пак ще се радваме и на слънчеви часове. Какви ще са температурите вижте в седмичната прогноза за времето за 20-26 май 2024 г. 

Месечна прогноза за времето за май 2024 г. (КАРТА)

Започваме с облаци

В понеделник облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява дъжд, в отделни райони и ще прегърми. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще е на изток. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 23°. През периода въздушната маса ще е неустойчива. Слънчеви часове ще има преди обяд и над източната половина от страната. Над западната половина и в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Остава нестабилно

В средата на седмицата има условия за значителни валежи. През повечето дни въздушният пренос ще е от източната четвърт, в сряда и четвъртък - временно от северозапад, когато ще проникне и хладен въздух. Преобладаващите максимални температури в началото на периода ще бъдат между 23° и 28°, а след сряда - между 20° и 25°.

Как копривата може да намали въглеродния отпечатък

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес