Симеонов счита, че БНТ го цензурира заради изказване за bTV

2480
Симеонов счита, че БНТ го цензурира заради изказване за bTV
Снимка: БГНЕС

„Не влизам във война с медиите. БНТ не трябва да взима позиция и да дава присъди". Това заяви в ефира на предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия народният представител и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Той поясни, че според него е недопустимо БНТ да ограничава свободата му на изразяване във връзка с изказванията му за журналисти на bTV.

БНТ подкрепи Антон Хекимян и Венелин Петков

След като в сутрешния блок на Националната телевизия лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов посочи во...

"Всеки човек има достойнство и когато отстояваш една кауза, съвсем редно е да се защитаваш. Много добре знаете, бил съм при вас, изнасял съм информация с имена, факти и доказателства. Не си спомням, по някакъв начин, моите думи да са били редактирани или изопачавани”, посочи Симеонов по повод думите му от последните дни, свързани с директора на новините на bTV Венелин Петков и водещият на сутрешният блок на телевизията Антон Хекимян.

„От тази гледна точка, съвсем естествено е и то неслучайно, че Нова телевизия си е спечелила славата на територия на свободното слово. Не е така обаче в други телевизии”, категоричен бе Симеонов. И допълни: "БНТ има обществен характер и е длъжна да дава право за изказване на най-различни, включително противоположни, позиции и мнения". 

Запитан дали съжалява за отправените обвинения за корупция към журналисти от bTV, той отговори: „Аз изложих тезата си по отношение на корупцията в България, подчертах дебело факта, че повече от 45 дни в частната телевизия bTV не се коментира информация, която е свързана включително и със заплахи за убийства. Те не са потърсили позицията на Божков, който беше на разположение в България доста след като имаха информацията", каза лидерът на НФСБ.

„В същото време на Божков му беше дадено време в 15-20-минутно телефонно интервю, в което фактите отново не бяха подложени на проверка. Гледах bTV, когато гостува Цветомир Найденов и така научих за тези неща. Тези имена аз ги научих от ефира на bTV. Цветомир Найденов ги каза, а Антон Хекимян не отрече", обясни Симеонов.

Антон Хекимян за думите на Симеонов: Нямам притеснения

"Това петно не стои на моя ревер, г-н Симеонов!" Така водещият на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян коментира думите на народния пред...

„Аз много добре знам какво говоря и съм изказал своето мнение и лична позиция, за която нося отговорност. Ако има лица, в случая Венелин Петков и Антон Хекимян, които се чувстват засегнати, нека се срещнем в съда. Става въпрос за една цензура, която ми се налага от БНТ", категоричен бе той. 

„Изведнъж журналистите от информационната дирекция на БНТ започват да правят оценка на моите думи. Аз съм зрял човек и нося отговорност за думите си”, коментира Симеонов.

Той припомни, че вече води четири дела срещу bTV Media Group, едно от които е конкретно срещу сутрешния блок на телевизията, който се води от Антон Хекимян. „Другите са срещу новинарската емисия и "Шоуто на Слави". На първа инстанция вече съм осъдил телевизията за 15 000 по едно от делата”, посочи още Симеонов.

Припомнете си позицията на ръководството на bTV относно думите на Симеонов в този материал.

Венелин Петков към Валери Симеонов: Ще се видим в съда

"Ще се видим в съда". Така директорът на новините на bTV Венелин Петков коментира във Facеbook изявлението на депутата Валери Симеонов ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прокуратурата е поставена под пълен контрол: Магистрати недоволни от реформите в Конституцията

Намаляват скоростта на магистралите у нас

Отбелязваме 145 г. от приемането на първата българска Конституция

„Написах ти писмо": МВР започва национална кампания за пътна безопасност

Прогноза за времето - 16 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 15 април 2024 г.

Ето как ще разпознаваме българското агнешко месо за Великден

Аз избирам да бъда щастлив! (ВИДЕО)

Подготвят промени в Закона за пазарите

"На прав път към Шенген": Стоянов показа на германския вътрешен министър как пазим границите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com