bTV ще подкрепи Петков и Хекимян, ако решат да съдят Валери Симеонов

12788
bTV ще подкрепи Петков и Хекимян, ако решат да съдят Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Днес в национален ефир депутатът Валери Симеонов направи безпочвени твърдения относно почтеността на директора на „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group Венелин Петков и водещия на „Тази сутрин“ Антон Хекимян.

bTV Media Group заявява, че застава твърдо зад своите служители и ще подкрепи всички правни мерки, които те биха предприели срещу депутата.

Валери Симеонов посочи Антон Хекимян като пример за корупция

"Ето ви го един Антон Хекимян, ето ви го един Венелин Петков" – с тези думи лидерът на НФСБ, бивш вицепремиер и настоящ депутат В...

Това се казва в позиция на медийната група относно думите на народния представител Валери Симеонов пред Националната телевиция от тази сутрин.

"Ето ви го един Антон Хекимян, ето ви го един Венелин Петков" – така лидерът на НФСБ коментира де факто думите на американския посланик в България Херо Мустафа, че САЩ скоро ще обявят имена на още санкционирани за корупция българи, при това по Закона "Магнитски". Специалният американски закон е насочен срещу чужди държавни чиновници, които са прикрили големи случаи на корупция, включително чрез заплаха срещу източници, готови да дадат разкрития.

Попитан от БНТ дали не се опасява, че следващото име на санкциониран след съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов ще е на политик, Симеонов отвърна с думите: "А защо не телевизионен водещ?". След това той изброи имената на водещия на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян и директорът на новините на частната телевизия Венелин Петков, а причината да го стори беше разказът на собственика на Efbet Цветомир Найденов. Найденов заяви и пред самата bTV, че още през декември е говорил с Хекимян и Петков за това, че бил заплашван с убийство от Васил Божков, но телевизията тогава не излъчила нищо и той отишъл в прокуратурата.

"Във връзка с това и с новите неверни и подвеждащи твърдения на бизнесмена Цветомир Найденов относно работата на редакцията на bTV, бихме искали да напомним, че ролята на журналистиката е да разкрива истината след проверка и разследване на информация.

Засега няма да отстраняват Миталов, ВСС иска от Кирилов да си коригира предложението

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) даде 7-дневен срок на правосъдния министър Данаил Кирилов да отстрани недостатъците в ...

Журналистите от нюзрума на bTV всекидневно печелят доверието на милиони зрители, защото следват установените в цял свят критерии и принципи на професията. Те информират отговорно, като се основават на факти, независимо от случая и от времето, необходимо за проверка на информацията.

Всяко очакване, че новините и актуалните предавания на bTV могат да служат за платформа на едностранни твърдения и изявления, е напълно неоснователно. Подобни изказвания са подвеждащи и рушат разбирането на аудиторията относно същността на журналистиката и нейната роля в обществото", завършва позицията на ръководството на bTV.

Междувременно Венелин Петков коментира думите на Валери Симеонов във Facebook, като същевременно с това както той, така и Антон Хекимян споделиха позицията на телевизията. "За протокола: документите, които Цветомир Найденов учтиво ни предостави, са жалбите му до Прокуратурата. Те са надлежно заведени там поне две седмици преди той да започне да търси изява в bTV. Позор, господин заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Ще се видим в съда", уточнява още Венелин Петков. 

От своя страна Антон Хекимян също коментира изказванията на Симеонов, като заяви, че това петно не стои на неговия ревер и няма притеснения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com