Снегът остави 15 000 без ток

7427
Снегът остави 15 000 без ток

Около 15 000 потребители на ЧЕЗ са без електричество в момента, заради влошените метеорологични условия, съобщи Божидар Гатев, директор „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ България, предаде БЛИЦ.
Проблеми с тока има в Сандански, Гоце Делчев, Кресна, в София област, Видинско, в Тетевен, Ловеч, Троян, Угърчин.

Навсякъде са изпратени екипи за възстановяване на електричеството. Заради обилния мокър сняг, падат дървета, които късат проводниците, и това е основният проблем. В момента няма обледявания.

Лошото време остави 14 трафопоста в София без електрозахранване, но това не се отразява съществено на енергийната система, съобщава бТВ.

По информация на ЧЕЗ в националния парк Витоша заради снега има паднали дървета и скъсани проводници, вследствие на което хижа "Боерица" е без ток. Продължава разчистването на падналите дървета и се възстановяват скъсаните проводници в парка. Възстановено е захранването на останалите хижи в района. 

Поради късо съединение по електропровода обаче, без електричество е участък, обхващащ хижите на БАН, „Златни мостове”, „Офелиите”, „Трендафил”, „Острица”, „Звездица”, туристическия дом на адвокатите и ски лифта Ветровала. Изпратени са екипи за отстраняване на повредата.

500 млн лв. излиза почистване от сняг до асфалт

Структурите на Агенция "Пътна инфраструктура" бяха и са готови за зимната обстановка. Проблемният участък на АМ "Хемус" по време на с...

Въведени са ограничения за движението в областите Кърджали, Хасково и Пловдив, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". В област Кърджали, на Път III-507 „Кърджали - с.Мост, Хасково” всички МПС трябва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета.

На Път III-865 „Кърджали - Ардино” товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

В област Пловдив, по Път ІІІ-8604 „Пловдив - Бяла Черква - Косово” всички МПС да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

В област Хасково на Път II-76 „Тополовград - Звездата” всички МПС да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

Код "Жълт" е обявен в 11 области на страната

В 11 области в страната през днешния ден е обявен код „Жълт”, за потенциално опасни метеорологични явления, заради силния...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com