Собственичка на малък бизнес към властта: Докато ние си броим стотинките вие ни се подигравате

27998
Собственичка на малък бизнес към властта: Докато ние си броим стотинките вие ни се подигравате
Снимка: iStock/Guliver

Людмила Тончева, собственик на козметичен салон в Русе, зададе чрез профила си във Фейсбук няколко въпроса към министър-председателя Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

Това, което е провокирало емоционалното й обръщение към властта, е последното изказване на премиера Борисов, в което той няколко пъти посочи, че състоянието на бизнеса в България не е толкова тежко, колкото се изкарва от работодателите. 

Публикуваме поста на Людмила Тончева без редакторска намеса:

Г- н Борисов, господа министри и други там съветници, имам няколко въпроса и малко информация за вас. Г- н Борисов, знаете ли, че България е разположена на площ от почти 111 000 кm2, има 28 областни града и представете си население 7,05 милиона ( преброяване от 2018, що годе актуално)! София е столица и все пак е само 1 от тези 28 града! Сигурна съм , че сте чели тази информация, но явно трябва по-често да си я припомняте, защото когато застанете пред нас ( което в последните дни е почти ежедневно) личи, че ви убягва от съзнанието.

На вчерашният ви брифинг( 24.03.2020) изказванията ви бяха обидни, подигравателни, егоистични и...много е богат българският език, но точно сега ми е трудно да изброя всички прилагателни, които ми се иска. Г-н Борисов, моля да ми отбележите на картата, в колко български града, ви е известно, че един готвач получава 5-6000 лв заплата? И не, не говоря за София а за останалите 27 областни градове.

Ще ви посъветвам, следващият път, в който застанете пред бедният български народ, да се съветвате по-добре, не с хора, които обслужват вашите интереси, а с такива, които обслужват интересите на народа!

Господин Горанов, не знам дали с вас сме в една и съща държава, но аз лично съм под карантина вече втора седмица, поправете ме ако греша, но последният ден в който работих беше 14.03. Как така при вас са само 3 дни, така ли го усетихте? Защото за бедните и обедняващи с всеки един ден все повече българи, се усеща вече като месец и не, защото ни е скучно, а защото вече броим левчетата, дали ще ни стигнат за хляб и до кога! И как не ви е срам да сравните тези неработни дни с почивните дни между Коледа и Нова година?! Нима сте толкова слепи, че да смятате, че голяма част от българите почиват толкова много по тези празници? Как смятате, че малкият бизнес в България може да си позволи толкова почивни дни?

Прогледнете господа, отворете си очите и вижте, че бизнеса е в тежка ситуация и последното, което искаме да слушаме през екраните в домовете си е вашите обидни брътвежи!

Като съм останала у дома, без доход и като са ми останали в портмонето 30 лв, без да е ясно до кога , и като застанете вие пред мен на екрана и ми обясните, че трябва да платя осигуровките си, защото това видиш ли е за февруари, а аз ,трябва да сложа нещо на масата си, от къде мислите ще изскочат парите,да си ги нарисувам ли, ще стане ли? Мислите ли, че само аз съм в това положение? И хайде моля, пак ли ще се учим на средно аритметично? Какво ми обяснявате г-н Борисов,че българите имат спестени милиарди, нали знаете, че ако на 10 бедни има 1 милиардер, това прави 10 милионера!

Говорите и за прибиращите се българи от чужбина, прибирали се, защото тук е по-сигурно?! Сериозно?! Много искам да се срещна с хората, дето ви ги говорят тези неща. Хайде моля ви се, напънете се малко, не е толкова трудно. Отворете очи! Поразени сте господа, поразени сте от свещена слепота! Хората се прибират, защото тук имат домове, за които няма да плащат наеми. И когато карантината отмине, какво ще се случи? Ще излезете ли пак пред нас, да ни обясните защо си тръгват?

Вчера с изказванията си, събудихте голям звяр в мен. Гняв! Много гняв изпитах към вас! И знаете ли, не съм само аз!

Трудно е за всички, но вие ни разединявате. Слушайте по-често народа, господа. Ние не сме стадо, ние сме българи!

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 26 март

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Въпрос за 11 млн. долара: Държавата не знае чия е суперскъпата яхта с български флаг в Дубай (ВИДЕО)

"Засяга се правната сигурност": Прокуратурата с позиция срещу промените в Конституцията

Прокуратурата е поставена под пълен контрол: Магистрати недоволни от реформите в Конституцията

Намаляват скоростта на магистралите у нас

Отбелязваме 145 г. от приемането на първата българска Конституция

„Написах ти писмо": МВР започва национална кампания за пътна безопасност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com