Спад в приходите от данъци и такси за Столична община

3685
Спад в приходите от данъци и такси за Столична община

Столичната община отчете лек спад в приходите от данъци и такси в първите дни на големите граждански протести. "Към днешна дата собствените приходи на общината за 2013 година са в размер на 59 милиона лева, което е с девет милиона повече от миналата", съобщи зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов.

"В рамките на кампанията за събиране на местните данъци и такси имаме по-добри приходи, благодарение на бизнеса, гражданите и подобрените услуги", каза още той.

Съдът отмени таксите за лични документи

Върховният административен съд отмени събирането на такси от МВР за издаване на лични документи, съобщиха от гражданската организация...

8,88 милиона лева са събраните до момента от данък недвижими имоти, а 8,66 милиона лева са били за 2012-а година - за същия период, съобщи БНР.

"От началото на кампанията са събрани средства от такса смет в размер на 15 милиона лева, колкото и за същия период на миналата година", каза още Барбалов.

Дончо Барбалов заяви, че годината е започнала успешно от гледна точка на събиране на старите задължения. Отчита се обаче спад в приходите от патентен данък за тази година в сравнение с миналата, което означава, че фирмите имат затруднения, а някои са прекратили дейността си, коментира Барбалов. Негативна е тенденцията при събираемостта на данъците от покупко-продажба на имоти и данъка за МПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com